Έρευνες για δύο παγιδευμένους ορειβάτες που παρασύρθηκαν από ισχυρή χιονοστιβάδα – Οι άνδρες μετέφεραν φιάλες οξυγόνου – Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν και ελικόπτερα
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για δύο παγιδευμένους ορειβάτες που παρασύρθηκαν από ισχυρή χιονοστιβάδα στο δέκατο ψηλότερο βουνό του κόσμου το Αναπούρνα στο Νεπάλ.
Η κορυφή Αναπούρνα, ύψους 8.091 μέτρων, είναι μια επικίνδυνη και δύσκολη ανάβαση και επιρρεπής σε χιονοστιβάδες, με υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από το Έβερεστ.
Συνολικά τρία άτομα ήταν μέρος της πρώτης ανάβασης όταν σημειώθηκε τεράστια χιονοστιβάδα γύρω στο μεσημέρι της Δευτέρας, ανακοίνωσε η εταιρεία αναβάσεων Seven Summit Treks.
Οι άνδρες μετέφεραν φιάλες οξυγόνου όταν χτυπήθηκαν από τεράστιους όγκους χιονιού που παρέσυραν δύο από αυτούς. Ο ένας από αυτούς διασώθηκε.
Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν και ελικόπτερα.