Νεκρός και ένας ψαράς που τον κατάπιαν τα γιγάντια κύματα στην Αυστραλία – Έξι τα θύματα συνολικά – Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να διασώσουν δύο ανθρώπους που παρασύρθηκαν ενώ ψάρευαν
Ένας ψαράς, που ψάρευε από βράχους, έχασε σήμερα τη ζωή του κοντά στο Σίδνεϊ αφού παρασύρθηκε από κύμα, αυξάνοντας σε έξι των αριθμό των θανάτων από πνιγμό που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στην Αυστραλία, την ανατολική ακτή της οποίας πλήττουν γιγάντια κύματα.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να διασώσουν δύο ανθρώπους που παρασύρθηκαν ενώ ψάρευαν στην παραλία του Γουαταμόλα, όμως ο ένας υπέκυψε, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας (νοτιοανατολική Αυστραλία). Ο δεύτερος ψαράς, ένα 14χρονο αγόρι, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.
Χθες, Σάββατο, κύματα, που σε μερικά σημεία έφθαναν τα 3,5 μέτρα, παρέσυραν έναν άλλο ψαρά στο νότιο τμήμα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Τρεις άνθρωποι είχαν ήδη πνιγεί την Παρασκευή στη Νέα Νότια Ουαλία, ενώ μια γυναίκα έχασε τη ζωή της κοντά στη Μελβούρνη (νοτιοανατολική Αυστραλία).
Από την Παρασκευή αγνοείται εξάλλου η τύχη δύο ανθρώπων στη θάλασσα, ο ένας ανοικτά του Σίδνεϊ και ο άλλος ανοικτά της Μελβούρνης, και συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεσή τους.
Ο οργανισμός Surf Life Saving Australia (SLSA) εξέδωσε την Πέμπτη προειδοποίηση, στην οποια ανέφερε πως μεγάλα κύματα θα δημιουργήσουν συνθήκες επικίνδυνες για σερφ κατά μήκος των ακτών των πολιτειών της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώριας.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Το άρθρο Έξι οι θάνατοι από πνιγμό εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων στην Αυστραλία εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.