
Τα κόμματα της Αριστεράς – ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά – υπέγραψαν μια κοινή δήλωση για να κατακεραυνώσουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Γάζας. Πάλι, όμως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τους καπέλωσε όλους. Εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με παλαιστινιακή μαντίλα για να δείξει πως στηρίζει περισσότερο απ’ τους άλλους τους Παλαιστίνιους. Τι κι αν δεν ήταν ακριβώς η παραδοσιακή κεφίγιε αυτό που φόρεσε; Το σόου πέτυχε παρά τις ενδυματολογικές ατέλειες.
Υποβάθμιση
Ο Γιάννης Οικονόμου και ο Ανδρέας Κατσανιώτης διάβασαν πως το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την προαγωγή των μαθητών Λυκείου στην επόμενη τάξη και την απόκτηση απολυτηρίου ακόμη κι αν εκείνοι έχουν πάρει κάτω από τη βάση σχεδόν σε όλα τα βασικά μαθήματα. Κατέθεσαν, λοιπόν, ερώτηση στην αρμόδια υπουργό επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «υποβάθμιση» του τίτλου κι επιθυμώντας να μάθουν αν προτίθεται να αντιμετωπίσει αυτή τη «στρέβλωση». Τελικά, ούτε οι συμπαθείς σε αρκετούς γαλάζιους υπουργοί μένουν πια στο απυρόβλητο.
Οροι
«Oύτε η ΕE είναι αφελής, ούτε οι όροι αυτοί μπαίνουν για να βγαίνουν μετά. Δεν είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ούτε διαδικασία διαπραγμάτευσης παλαιών εποχών, “πράσινων” εποχών για τις κεντρικές επιτροπές στα συνέδρια, η εξωτερική πολιτική. Την αντιλαμβάνεται πολύ απλοϊκά το ΠΑΣΟΚ, με όρους “παλαιού ΠΑΣΟΚ”». Η μπηχτή του Παύλου Μαρινάκη για τον Ανδρουλάκη ακούστηκε ευχάριστα στ’ αφτιά των κεντρώων που θέλει να ξανακερδίσει η ΝΔ. Ωστόσο, το συγκεκριμένο επιχείρημα παραβλέπει μια σημαντική παράμετρο της πολιτικής προσωπικότητας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: την «τουρκοφαγική» του τάση.
Φόρτιση
Οταν ρωτήθηκε σχετικά με το «έχει τρελαθεί τελείως», που είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον Πούτιν, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου δήλωσε πρώτα ότι είναι «πραγματικά ευγνώμονες» για τη βοήθειά του στο Ουκρανικό. Και μετά συμπλήρωσε «φυσικά, ταυτόχρονα, αυτή είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή, η οποία συνδέεται με τη συναισθηματική φόρτιση που συμβαίνει σε όλους και με τις συναισθηματικές αντιδράσεις». Κάπως έτσι, κεκαλυμμένα, του γύρισαν οι Ρώσοι τον χαρακτηρισμό κι ο πλανητάρχης μπορεί να νόμιζε ότι του μιλάνε ευγενικά.