Ελικόπτερο με προορισμό τη Μύκονο κατέπεσε χθες λίγο μετά την απογείωσή του στη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε επιβαίνοντες (δύο ζευγάρια Αμερικανών και ο πιλότος) τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
Οπως έγινε γνωστό, το ελικόπτερο είχε προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο της μαρίνας και λίγο αργότερα επιχείρησε να απογειωθεί. Ωστόσο, μόλις άρχισε να σηκώνεται, κατέπεσε ξαφνικά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Στην περιοχή προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς ήταν γεμάτη με λουόμενους και επισκέπτες. Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, πριν από το ελικόπτερο που κατέπεσε, είχαν προσγειωθεί και απογειωθεί στη μαρίνα τουλάχιστον άλλα τρία ελικόπτερα χωρίς πρόβλημα.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί, πως περίπου 15 μέτρα από το σημείο της πτώσης, υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού για τα σκάφη της μαρίνας και από τύχη δεν σημειώθηκε κάποια τραγωδία. Στην περιοχή βρέθηκε αμέσως πλωτό του Λιμενικού. H ενημέρωση για το ατύχημα έγινε μέσω του 112. Το ελικόπτερο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, απογειώθηκε από τον Ασπρόπυργο.
Ακόμη, λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, στο σημείο έπεσε και ιδιώτης δύτης προκειμένου να ανασύρει από το σημείο της πτώσης προσωπικά αντικείμενα των επιβατών. Ανακοίνωση εξέδωσε και το Λιμενικό αναφέροντας πως «οι 5 επιβαίνοντες εξήλθαν σώοι στην ξηρά. Στο σημείο βρίσκεται ένα πλωτό σκάφος και ένα όχημα του Λιμενικού Σώματος».