Ιστορική μπορεί να αποδειχθεί η χθεσινή μέρα για ένα ξεχωριστό αθλητικό στολίδι, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών στο Ζάππειο. Καθώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεργαστεί με τον Δήμο Αθηναίων για την επαναλειτουργία του ύστερα από 13 χρόνια όπου παραμένει κλειστό.
Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, δρομολογείται ένα από τα πλέον συμβολικά και τεχνικά ώριμα έργα στον τομέα του αθλητισμού και του δημόσιου χώρου στην Αθήνα.
Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση, υλοποίηση και μετέπειτα λειτουργία του χώρου, ενώ η ΕΟΕ παραχωρεί τη χρήση του στον Δήμο Αθηναίων, για 25 έτη, με όρους κοινής αξιοποίησης από δημότες και αθλητές των εθνικών ομάδων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6,1 εκατ. ευρώ και αποσκοπεί στην αναβίωση ενός χώρου που για δεκαετίες υπήρξε σημείο αναφοράς για την ελληνική κολύμβηση, τις καταδύσεις και φυσικά την υδατοσφαίριση.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα ανοίξει το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου που είναι το πιο εμβληματικό κολυμβητήριο της Αθήνας» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας υποστήριξε: «Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για να λειτουργήσει ξανά το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η διάρκεια κατασκευής του έργου υπολογίζεται στον έναν χρόνο».