
Η σύλληψη των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο οπαδικό κίνημα. Για να αποδειχθεί πως ανεξάρτητα με τις όποιες εξελίξεις, το πώς φτάσαμε εδώ έχει τη σημασία του, κυρίως δε προκύπτουν ερωτήματα για το πώς λειτούργησαν οι Αρχές και τι έκαναν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που τα πάντα κινούνταν κάτω από το ραντάρ τους.
Η ιστορία: αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που φέρονται ότι διέπραξαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης με φόντο παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών βρίσκονται οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ. Συνελήφθησαν ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και ο στόχος ήταν η εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο. Ποιος είναι ο ποινικός απολογισμός για τους 13 κατηγορούμενους; Επτά κακουργήματα και επιπρόσθετα όλο αυτό έχει την επιβαρυντική περίσταση πως οι πράξεις είχαν αθλητικό υπόβαθρο. Κατηγορούνται, λοιπόν, για διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συναυτουργία, αρπαγή, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Υπάρχουν, βέβαια, και κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα με αθλητικό υπόβαθρο και ανάμεσα σε αυτές είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, συμπλοκή, οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή φωτοβολίδων. Εδώ έχουμε τη συμμορία του Μπραχαμίου, αλλά και τη συμμορία του Νέου Κόσμου, που φέρονται ότι διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και σε άλλες περιοχές της Αττικής, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο εφορμούσαν εναντίον οπαδών άλλων ομάδων και έδιναν μάχες με οπαδούς αντιπάλων και με επεισόδια απολύτως βίαια. Σκληρές μάχες.
Ποιος είναι το πλέον ενδιαφέρον, εδώ; Ο αρχηγός της ομάδας του Μπραχαμίου ήταν ένας 38χρονος ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου που τον σέβονταν οι οπαδοί του δικού του κύκλου. Αυτός μπορούσε να κάνει σκληρή κριτική στα μέλη της οργάνωσης, αν βέβαια αυτά δεν ανταποκρίνονταν στα «θέλω» του. Φέρεται, μάλιστα, ότι είχε αποκομίσει μεγάλο περιουσιακό όφελος, πουλώντας παράνομα εισιτήρια για τους αγώνες της ΑΕΚ. Αυτά τα προμηθευόταν με μηδενικό αντίτιμο.
Και με σημείο συνάντησης το κατάστημά του.
Κάπου, εδώ, λοιπόν, έρχονται τα ερωτήματα: Πώς και γιατί τον προμήθευαν τα εισιτήρια των αγώνων της ΑΕΚ;
Ποιοι του έδιναν τα εισιτήρια; Αυτά «έφευγαν» από την ομάδα ή μήπως υπήρχαν «υπόγειες διαδρομές» και κατέληγαν τα εισιτήρια στα χέρια του;
Ποια ακριβώς είναι η διασύνδεση του «αρχηγού» με την ομάδα και ποιος ο λόγος να δίδονται εισιτήρια χωρίς αυτά να πληρωθούν;
Τα συγκεκριμένα εισιτήρια αφορούσαν ή όχι αγώνες σημαντικούς της ΑΕΚ; Πάει να πει, ότι σε κρίσιμα ντέρμπι, μπορούσε να υπάρξει ένας ολόκληρος… στρατός από χούλιγκαν για την ομάδα και βέβαια τα επεισόδια τότε ήταν προ των πυλών. Ή μήπως όχι;
Πώς η ομάδα άφηνε να πωλούνται μπλούζες και αυτοκόλλητα με οπαδικό περιεχόμενο, με αποτέλεσμα την αποκόμιση περιουσιακού οφέλους για τον αρχηγό;
Και επίσης: αλήθεια, το ελληνικό FBI τι έκανε τόσα χρόνια για να σταματήσει τη δράση; Είχε τη γνώση πως οι οπαδοί αυτοί ήταν πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα; Και αν ναι, πώς εξηγείται η αδράνεια ή η καθυστερημένη κινητοποίηση;
Το υπουργείο Αθλητισμού τι ακριβώς έκανε και πώς άφησε να εξελιχθούν τέτοια φοβερά πράγματα; Υποτίθεται πως έχει τον τρόπο να κάνει ελέγχους, έχουμε ακούσει κατά καιρούς για λέσχες φιλάθλων, αλλά προφανώς φάνηκε αδύναμο ώστε να ελέγξει το όλο ζήτημα.