
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, της ΕΛ.ΑΣ. για υπόθεση ναρκωτικών, που αφορά την εισαγωγή δερμάτων εμποτισμένων με ναρκωτικές ουσίες και την ειδική επεξεργασία αυτών για την εξαγωγή ναρκωτικών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εντόπισαν στο εσωτερικό του σπιτιού παλέτες με δέρματα, τα οποία ήταν εμποτισμένα με υγρή μορφή κοκαΐνης — μια μεθοδολογία που χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά από διεθνή καρτέλ ναρκωτικών για τη μεταφορά της ουσίας με δυσκολία ανίχνευσης.
Το «ελληνικό FBI», με συντονισμένη επιχείρηση, προχώρησε σε αιφνιδιαστική έφοδο και κατάσχεσε τις ποσότητες των ναρκωτικών, ενώ αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε ως ένα πλήρως εξοπλισμένο «εργοστάσιο» επεξεργασίας της κοκαΐνης. Το κύκλωμα φέρεται να διακινούσε τη ναρκωτική ουσία τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι άτομα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων στο ευρύτερο δίκτυο. Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν τις διεθνείς διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης και δεν αποκλείεται η υπόθεση να συνδέεται με μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη.