
Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Αττική που δηλώνονταν ως… καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις, εργοτάξια του Δημοσίου που παρουσιάζονταν ως χωράφια με βιομηχανική ντομάτα, προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου NATURA για τις οποίες δίνονταν αγροτικές επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ…
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Διαβάστε δέκα από τις πιο κραυγαλέες
112 Πτέρυγα Μάχης
Το στρατιωτικό αεροδρόµιο της Ελευσίνας δηλώθηκε ως ελαιώνας µε περισσότερα από 2.600 ελαιόδεντρα. Η επιδότηση έφτανε τα 120.000 ευρώ το έτος.
∆ΙΚΤΥΟ ΝATURA
Προστατευόµενες περιοχές που ανήκουν στο δίκτυο δηλώνονταν ως ενοικιαζόµενες αγροτικές εκτάσεις, που επιδοτήθηκαν µε 700.000 ευρώ. Για την υπόθεση ελέγχεται Ιερά Μονή στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία εµφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια των εν λόγω εκτάσεων.
Από Κρήτη σε Νάξο
Αγρότης από την Κρήτη έχει δηλώσει 600 στρέµµατα βοσκοτόπια στη Νάξο.
ΝΑΞΟΣ
1.600 στρέµµατα µε ελαιόδεντρα δηλώθηκαν από «αγρότες» άλλων περιοχών. Πολλά από αυτά ήταν «διπλοδηλωµένα», καθώς τα είχαν δηλώσει και οι πραγµατικοί ιδιοκτήτες τους.
9.309 κωδικοί ΑΦΜ µπλοκαρίστηκαν από τις πληρωµές του 2023 γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιµότητας.
ΠΑΡΟΣ
∆ασική έκταση 310 στρεµµάτων δηλωνόταν ως αγροτεµάχια.
ΚΡΗΤΗ
Περισσότερα από 7.8 εκ. αιγοπρόβατα δηλώθηκαν στο νησί
ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ
2.500 στρέµµατα του ∆ηµοσίου, προκαθορισµένα ως εργοτάξιο για τα περιβαλλοντικά έργα στη λίµνη, δηλώθηκαν ως εκτάσεις καλλιέργειας βιοµηχανικής ντοµάτας από κατοίκους του
Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
ΓΡΑΜΜΟΣ
∆ασικές εκτάσεις δηλώνονταν ως ελαιώνας και καλλιέργειες σιτηρών, ενώ στη συνέχεια οι φερόµενοι ως ιδιοκτήτες τους τις διεκδίκησαν από το ∆ασαρχείο.
Μέλισσες
Κατατέθηκαν αιτήσεις ύψους 170 εκατ. ευρώ για βιολογική µελισσοκοµία – τα 95 εκατ. προερχόµενα από την Κρήτη – ενώ ο προϋπολογισµός ήταν µόλις 18,9 εκατ. ευρώ.