Χρίστος Κούγιας για τον πατέρα του: «Άφηνε απλήρωτη τη διατροφή και αυτό άφηνε αντίκτυπο σε εμάς»

Χρίστος Κούγιας

«Χείμαρρος» ο Χρίστος Κούγιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο vidcast του Ανέστη Ευαγγελόπουλου στο Youtube. Μίλησε για το διαζύγιο και τη δικαστική διαμάχη που είχαν οι γονείς του, τον αντίκτυπο αυτής της κόντρας στον ίδιο και την αδερφή του, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα άλλαξαν μετά τον θάνατο του πατέρα του. Αλέξης Κούγιας και Εύη Βατίδου, δεν χώρισαν με τον καλύτερο τρόπο, όπως φαίνεται μέσα από τα λόγια του γιου τους. 

«Το πρόβλημα στην οικογένειά μας ήταν το μεγάλο ηλικιακό χάσμα που υπήρχε μεταξύ μας. Ήμασταν τρεις γενιές μέσα στο ίδιο σπίτι: με τον πατέρα μου είχαμε 50 χρόνια διαφορά, οι γονείς μου 25 χρόνια διαφορά και άλλα τόσα εγώ με τη μητέρα μου. Πώς να μην υπάρχει το αδιαχώρητο; Ήταν ένα χάος» αναφέρει ο Χρίστος Κούγιας. 

«Ο μπαμπάς μου δεν έβλεπε το πρόβλημα, γιατί θεωρούσε ότι θα γίνει αυτό που έλεγε. Ο μοναδικός άνθρωπος που του πήγε κόντρα ήταν η μητέρα μου. Δεν λυπάμαι τη μητέρα μου γιατί ήταν επιλογή της και να τον παντρευτεί και να τον χωρίσει και να ξεκινήσει τα δικαστήρια. Μπορεί να είμαι αυστηρός μαζί της και το ξέρει, όμως ήταν δική της επιλογή. Σίγουρα είχε τους λόγους της να τον χωρίσει. Δεν την κατακρίνω για ό,τι έκανε, απλά υπάρχει η επιλογή του να το κάνεις και να μην το κάνεις. Μπορούσε και να μην το κάνει. Το έκανε όμως και μας πήρε όλους η μπάλα. Καλώς ή κακώς. Αν δεν το έκανε, αν δεν είχε τσιγκλήσει τον πατέρα μας μπορεί να είχαμε διαφορετική ζωή. Είναι ενήλικας και έχουμε την ευθύνη των πράξεων μας. 

Προφανώς και δεν φταίει η μάνα μου. Δεν είπα ότι φταίει. Δεν θεωρώ ότι φταίει κάποιος για το διαζύγιο – ούτε ρώτησα ούτε με ενδιαφέρει. Απλά αυτό που λέω είναι ότι και οι δύο έκαναν κάποιες επιλογές που οδήγησαν σε όλα αυτά. Και κάθε επιλογή έχει και συνέπειες. Πιστεύω ότι η μάνα μου αν ήξερε που θα οδηγούσε όλη αυτή η δικαστική διαμάχη, δεν θα έκανε αυτή την επιλογή.

Ναι θα χώριζε από τον πατέρα μου αλλά δεν θα ξεκινούσε τα δικαστήρια. Δεν ήταν το πρόβλημα το διαζύγιο αλλά η δικαστική διαμάχη που ξέφυγε τελείως. Όταν χώρισαν οι γονείς μου ήμουν 5 ετών, δεν τους θυμάμαι παντρεμένους. Ο πατέρας μου ξέχασε ότι ήταν η μητέρα των παιδιών του και την έβλεπε σαν αντίδικο. Νομίζω το χάσμα γενεών ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα» τονίζει ο Χρίστος Κούγιας.

«Όλο αυτό που πλήρωσε η μητέρα μου στη ζωή της είναι η κόντρα με τον μπαμπά. Σαν άνθρωπος είναι μια χαρά, ωραία τύπισσα σε γενικές γραμμές, είναι εκρηκτική. Είναι fun παρέα, έβγαινα με τη μάνα μου 15 χρονών τα βράδια. Μας έπαιρνε τσιγάρα σε μένα και τους φίλους μου. Άλλη φάση μάνας. Ο πατέρας μου δεν το αναγνώρισε. Μπήκε αυτή η εικόνα πάνω απ’ όλα του αντίδικου. Αυτό τη στιγμάτισε απέναντί του. Δεν υπήρχε σωτηρία. Πάντα το κρατούσε μέσα του.

Εννοείται υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Πριν δυο μήνες πληρώσαμε τα δημοτικά μας. Θυμάμαι που ήμουν στο σχολείο και μας έδιναν κάτι φακέλους που μας έδιωχναν από το σχολείο. Δεν πλήρωναν, δεν ξέρω, δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Άφηνε απλήρωτη τη διατροφή και αυτό άφηνε αντίκτυπο σε εμάς. Ήμουν πολύ μαμάκιας αλλά με τα χρόνια κλονίστηκε η σχέση μας. Δεν είμαστε σε κακή φάση, είμαστε σε πολύ καλύτερη από τότε που έφυγε ο μπαμπάς.

Παλιά ήμασταν πολύ καλύτερα. Δεν φταίει εκείνη, απλά πλήρωσε την επιλογή της για τη κόντρα με τον μπαμπά. Όταν είχε γίνει η γνωστή αυτή «τακουνιά» πήγα σχολείο την επόμενη μέρα και μου είπαν είδαμε τον πατέρα σου με αίματα. Ήμουν 8 χρονών. Άντε να καταλάβω τι μου λένε, μετά από 10 χρόνια έμαθα τι έγινε, δεν ξέρω, δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Η κατάλληλη να σου μιλήσει για αυτό είναι η μάνα μου» αποκαλύπτει ο Χρίστος Κούγιας.

Ο γιος του Αλέξη Κούγια και της Εύης Βατίδου μίλησε στην ίδια συνέντευξη για πρώτη φορά και για την εξάρτησή του από τον τζόγο.«Δεν έμπλεξα με ναρκωτικά και αλκοόλ, βρήκα διαφυγή στον τζόγο. Ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα για μένα, ήμουν κλεισμένος στο σπίτι, δεν έβγαινα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

To άρθρο Χρίστος Κούγιας για τον πατέρα του: «Άφηνε απλήρωτη τη διατροφή και αυτό άφηνε αντίκτυπο σε εμάς» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .