
Για κλοπή χρηματικού ποσού 1,25 εκατ. ευρώ από εγκαταστάσεις γερμανικής εταιρείας με έδρα τη Στουτγκάρδη, κατηγορείται ένας 32χρονος Σέρβος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, στο Κιλκίς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός πραγματοποιούσε έξοδο από την Ελλάδα, όταν κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα των γερμανικών αρχών.
Η κλοπή «μαμούθ» φαίνεται να συνέβη τον Οκτώβριο του 2022, όπως περιγράφεται στα έγγραφα του Πρωτοδικείου Στουτγκάρδης. Στην ίδια υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται και μία γυναίκα, εργαζόμενη κατά το επίμαχο διάστημα στην παθούσα εταιρία.
Ο 32χρονος οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν το αίτημα έκδοσής του στη Γερμανία.