Την Κυριακή απολογείται στην ανακρίτρια η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία ομολόγησε τέσσερις δολοφονίες, δύο των δικών της παιδιών, μία του παιδιού της φίλης της και μία της μικρότερης αδερφής της.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA και της Ιωάννας Μάνδρου, η 25χρονη στην απολογία της αναμένεται να επαναλάβει όσα είχε πει στην ομολογία της, ενώ θα αναφέρει και επιπλέον στοιχεία, άγνωστα έως τώρα στη δημοσιότητα.
Η απολογία της θα αφορά τις τρεις δολοφονίες, καθώς η τέταρτη, αυτή της μικρότερης αδερφής της το 2014, δεν αποτελεί αντικείμενο αυτής της ανάκρισης.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στην απολογία της η Ε. Μουρτζούκου θα εμπλέξει και άλλα πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να είχαν γνώση της εμμονικής συμπεριφοράς της.
Την ίδια στιγμή, εντός των επόμενων ημέρων, αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα και το πόρισμα για τον θάνατο του Παναγιωτάκη.
Οι πληροφορίες μιλούν για εκπλήξεις, ότι «μπορεί να ακούσουμε πράγματα τα οποία θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό».
Η εμπλοκή της Ειρήνης Μουρτζούκου φαίνεται να μην αμφισβητείται ωστόσο και σε αυτήν την υπόθεση.
«Φαίνεται ότι οι εκπλήξεις θα μας αφήσουν όλους άφωνους», καταλήγει η Ιωάννα Μάνδρου.
Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας Νικόλαος Νικολάου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος ιατροδικαστών που υπηρέτησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσίας Πατρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαίας είναι σαφής και έρχεται μετά τις σοβαρές καταγγελίες τόσο του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκου, όσο και δημοσιευμάτων που αναφέρονται και σε άλλα περιστατικά κακοποίησης παιδιών ακόμη και θανάτου βρεφών, τα οποία δεν έλαβαν τη δέουσα προσοχή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, παρά τις επισημάνσεις γιατρών για τη σοβαρότητα των περιστατικών.
Κατόπιν αυτών στο πλαίσιο της κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας που διατάχθηκε, θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών αδικημάτων εκ μέρους ιατροδικαστών που υπηρέτησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσίας Πατρών. Μεταξύ των αδικημάτων που θα διερευνηθούν είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος, της ψευδούς βεβαίωσης, της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης κ.ά.
Ήδη, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, έπειτα και από τις νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση της δολοφονίας των βρεφών από την Ειρήνη Μουρτζούκου ανεστάλη η λειτουργία της εν λόγω Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.
Στην απόφαση για αναστολή της λειτουργίας βάρυνε και το ότι από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία είχαν εκδοθεί ιατροδικαστικές εκθέσεις τόσο για τους θανάτους των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου όσο και για τα δύο από τα βρέφη που ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου ότι δολοφόνησε. Η αναστολή λειτουργίας θα ισχύσει μέχρι να γίνει αναδιοργάνωσή της.
Σε αναστολή τέθηκε η ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας
Σε αναστολή τέθηκε όλη η ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Η αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής θα ισχύσει μέχρι να γίνει η αναδιοργάνωσή της.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη δυσλειτουργία που εντοπίστηκε στη συγκεκριμένη υπηρεσία καθώς ένας ιατροδικαστής έχει πεθάνει, η μέχρι πρότινος επικεφαλής έχει τεθεί σε αργία, ένας έχει παραιτηθεί και ο τέταρτος ιατροδικαστής έχει εμπλακεί στην υπόθεση Μουρτζούκου.
Παράλληλα, από τη συγκεκριμένη υπηρεσία είχαν εκδοθεί ιατροδικαστικές εκθέσεις τόσο για τους θανάτους των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, όσο και για τα δύο από τα βρέφη που ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου ότι δολοφόνησε.
Για όσα περιστατικά προκύψουν μέχρι να στελεχωθεί εκ νέου η ιατροδικαστική Πατρών, θα επιλαμβάνεται η ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου.
The post Aπολογείται στην ανακρίτρια η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία ομολόγησε τέσσερις δολοφονίες appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.