
Θέμα ωρών είναι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις θέσεων των γενικών γραμματέων στα υπουργεία. Οι αποφάσεις του Μαξίμου «κλείδωσαν» και, ύστερα από ένα διάστημα σημειακών παρεμβάσεων, αναμένεται ο τελικός γύρος των αλλαγών.
Το «πήγαιν’ έλα» προσώπων αφορά υπουργεία πρώτης γραμμής. Κρίθηκε αναγκαίο, όπως λένε οι πληροφορίες, να γίνουν αλλαγές σε ορισμένες περιπτώσεις. Υπουργοί και αναπληρωτές είχαν φτάσει στο σημείο να μην έχουν ούτε τη μίνιμουμ συνεννόηση με στελέχη του υπουργείου τους.
Ήδη «αποχαιρέτησε» μέσω social media ο γ.γ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, ο οποίος είχε στενή και καλή συνεργασία στο υπουργείο επί θητείας Θεόδωρου Σκυλακάκη. Στη θέση του προορίζεται, εκτός απροόπτου, η Δέσποινα Παληαρούτα, νυν γ.γ Μεταφορών.
Στο υπουργείων των Χρίστου Δήμα και Κωνσταντίνου Κυρανάκη, φαίνεται πως οδεύει ο νυν πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου, Στυλιανός Σακαρέτσιος. Πρόκειται για πρόσωπο που έχει στενή συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών.
Αλλαγές αναμένονται επίσης στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο τελευταίο, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έθεσε εκτός τον Γιώργο Στρατάκο, αλλά πιθανόν να επηρεαστούν και άλλες θέσεις στο υπουργείο. Ένα από τα ονόματα που ακούγεται για το υπουργείο του Κώστα Τσιάρα είναι η πρώην γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα.