Σύνοδος κορυφής ΕΕ-Κίνας την Πέμπτη για θέματα εμπορίου

Σύνοδος κορυφής Κίνας και ΕΕ την Πέμπτη – Στο Πεκίνο Φον ντερ Λάιεν και Κόστα – Οι δύο ηγέτες θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

Το Πεκίνο επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται την Πέμπτη στο Πεκίνο για διμερή σύνοδο κορυφής, με φόντο την προσπάθεια των δυο εμπορικών εταίρων να διευθετήσουν σειρά διαφωνιών τους, ειδικά στο πεδίο του εμπορίου.

«Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ταξιδέψουν στην Κίνα την 24η Ιουλίου. Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα έχει συνάντηση μαζί τους. Ο Πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ και οι δύο ηγέτες της ΕΕ θα συμπροεδρεύσουν στην 25η σύνοδο Κίνας- ΕΕ», ανέφερε στην ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε το Κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το άρθρο Σύνοδος κορυφής ΕΕ-Κίνας την Πέμπτη για θέματα εμπορίου εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.