
ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙ;
«Το γεγονός ότι η Τουρκία έβγαλε ανακοίνωση είναι μια απάντηση σε αυτούς που μιλάνε για ενδοτική πολιτική της χώρας. Το γεγονός ότι αντιδρά η Τουρκία θα έπρεπε να προβληματίσει κάποιους τζάμπα πατριώτες εντός συνόρων», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Και αν αναρωτιέται κανείς ποιους εννοεί, μπορεί σίγουρα να μαντέψει πως ανάμεσα στους «τζάμπα πατριώτες» περιλαμβάνεται ένας πρώην πρωθυπουργός, πρόσφατα διαγραφείς από τη ΝΔ: ο Αντώνης Σαμαράς. Τον οποίο στο Μέγαρο Μαξίμου διαχωρίζουν ξεκάθαρα από τον έτερο πρώην, τον Κώστα Καραμανλή, παρά τις κοινές εμφανίσεις επί των εθνικών.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ
Η συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αφορούσε το Κυπριακό και όχι τα θαλάσσια πάρκα – όμως η συνεδρίαση συνέπεσε με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη και ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλαβε να ενημερώσει τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Παρότι για τις περισσότερες λεπτομέρειες, πλην των όσων δημοσίως ειπώθηκαν, ο ΥΠΕΞ φέρεται ότι παρέπεμψε στο αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, εκτίμησε πως για την κίνηση θα υπάρξει αντίδραση της Τουρκίας (όπως και έγινε), ενώ άφησε να εννοηθεί πως τα πάρκα δεν θα σταματήσουν εδώ, αλλά έρχονται κι άλλα, όπως εκείνο των Δωδεκανήσων – πιθανώς, λέω εγώ, μαζί με άλλες ανακοινώσεις για τα… ανατολικά της Κάσου.
ΑΠΟΧΗ
Η στάση που τηρήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην άρον άρον σύγκληση της Προανακριτικής αναμένεται και σήμερα, κατά τη συζήτηση και την ψηφοφορία επί του «πορίσματος» (θεωρητικά μόνο μπορεί να χρησιμοποιείται ο όρος, αφού έρευνα δεν έγινε) για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – που, με βάση το «μοντέλο Τριαντόπουλου», παραπέμπεται σχεδόν απευθείας στο Δικαστικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά προσανατολίζονται να απέχουν από την τελική ψηφοφορία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΥΛΟΥ
Κέρδισαν 14-10 τις ΗΠΑ και προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Αν η εθνική ομάδα πόλο γυναικών δεν ήταν γυναίκες, αλλά άνδρες, το κατόρθωμά τους θα είχε κερδίσει μια θέση στις πρώτες ειδήσεις – αναλύσεις επί αναλύσεων για τη μεγάλη τους επιτυχία, ευχές για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που ξεφεύγουν από τις θεματικές ιστοσελίδες. Επειδή, όμως, είναι γυναίκες, το θέμα δεν έχει την ίδια απήχηση. Και αν υπάρχει τέτοια διαφορά στις θετικές αντιδράσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι συμβαίνει στις αμοιβές, στις υποδομές και στην καθημερινότητα που αφορά τις αθλήτριες.
ΑΠΟΡΙΑ
Αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις των πολιτών θα έπαιρνε χαμπάρι η αντιπολίτευση το θέμα με τις χρεώσεις των ΑΤΜ; Και, κυρίως, θα ασχολιόταν να το λύσει η κυβέρνηση;