
Το Δ.Σ του ΑΣ ΠΑΟΚ για την αποδοχή ή μη του προτεινόμενου από την ΠΑΕ μνημονίου για την κατασκευή της Νέας Τούμπας, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ. Η υποψία προϋπήρχε, από τότε που έσκασε τόσο άγαρμπα το μπαμ με τον Μυστακίδη.
Μετά την χθεσινή ανακοίνωση όμως, δεν έμεινε η παραμικρή αμφιβολία πως ο ρόλος του είναι ξεκάθαρα ύποπτος και κατευθυνόμενος.
Για να γίνει αυτό κατανοητό, δεν είναι απαραίτητο αρχικά να φτάσεις μέχρι τέλους, αναλύοντας κάθε πρόταση λέξη προς λέξη.
Αρκεί μια γενική εικόνα ολόκληρης της ανακοίνωσης, όπου στα 4/5 αυτής, ο ΑΣ εκθειάζει τον εαυτό του!!! Και στο τέλος, αφιερώνει μια παράγραφο, στο θέμα για το οποίο συνεδρίαζε επί ώρες.
Η σχέση του ΑΣ με τα διάφορα τμήματα σε κάθε σύλλογο, είναι σχέση μάνας – παιδιού. Ασχέτως αν η μάνα ζει με 300 ευρώ σύνταξη και ο μεγάλος γιός -ποδοσφαιρικό τμήμα- είναι ευκατάστατος πληρώνοντας ενοίκια, φώτα, νερά, τηλέφωνα, έξοδα διατροφής και μετακίνησης, η σχέση παραμένει μάνας – παιδιού.
Όταν μιλάμε για την κατασκευή γηπέδου όμως, εννοείται πως η συνολική διαδικασία παραπέμπει σε μπίζνα. Το ύφος των συζητήσεων και των δεσμεύσεων, είναι παρόμοιο με τον εργολάβο που πηγαίνει να διαπραγματευτεί με ιδιοκτήτη οικοπέδου για το χτίσιμο πολυκατοικίας.
Πήγαν λοιπόν εκπρόσωποι του εργολάβου Σαββίδη και είπαν στον οικοπεδούχο ΑΣ «θα χτίσουμε 5 ορόφους, ο κάτω όροφος εξ΄ ολοκλήρου και δυο διαμερίσματα του 2ου, θα σου ανήκουν στο 100%. Το πάρκινγκ θα το διαχειρίζεσαι εσύ. Σε έναν χρόνο θα βγουν οι άδειες, θα ολοκληρωθούν οι μελέτες, με περιθώριο + 4 μήνες καθυστέρησης. Σε περίπτωση που φανούμε ασυνεπείς, θα εισπράξεις αυτήν την ρήτρα»
Θα μπορούσε ο οικοπεδούχος να πει πχ «θέλω το ένα από τα διαμερίσματα του 2ου να είναι στο ρετιρέ» και κάπως έτσι να να ξεκινούσε η διαπραγμάτευση.
Αντ΄αυτού, ο οικοπεδούχος ξεκινά λέγοντας «είμαι φιλότιμος, εργατικός, συνεννοήσιμος, άνθρωπος με κατανόηση και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Αποφοίτησα με άριστα από το πανεπιστήμιο και στο Γυμνάσιο ήμουν σημαιοφόρος στις παρελάσεις των εθνικών εορτών…»
Κάπου εκεί τον διακόπτεις, λέγοντας του «κατανοητά όλα αυτά αδερφέ και συγχαρητήρια. Φαίνεται ότι είσαι αξιόλογος. Με την πρόταση που σου έκανα, είσαι εντάξει; Την αποδέχεσαι, σε καλύπτει;»
Και συνεχίζει ο άλλος «να συμπληρώσω επίσης πως μιλάω καλά Αγγλικά, συμμετείχα ως μαθητής στην φιλαρμονική της ενορίας μου, νηστεύω Τετάρτες και Παρασκευές…»
Είναι κανόνας της ζωής πως όταν κάποιος δεν σου απαντά ευθέως και επί της ουσίας, θέλει να αρνηθεί.
Και σε περίπτωση που το ΌΧΙ του ισοδυναμεί με ομολογία ενοχής, προσπαθεί να το καμουφλάρει με όμορφα λόγια μεν, ανούσια δε.
Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε η τελετή δοξολογίας του ΑΣ από τον ίδιο τον ΑΣ, ενημερωθήκαμε πως δίνεται προτεραιότητα στον Ιβάν Σαββίδη για την κατασκευή της Νέας Τούμπας.
Είπαν δηλαδή ότι είχε πει ο Κατσαρής το 2006 για τον άγνωστο τότε Ιβάν Σαββίδη, που είχε θέσει ως προϋπόθεση της επένδυσης την «ιδιωτικοποίηση» κατά μια έννοια του γηπέδου. Κι ο τότε πρόεδρος του ΑΣ, είχε απαντήσει «έλα και επένδυσε βρε Ιβάν. Δείξε ποιος είσαι, απέδειξε τις προθέσεις και τη συνέπεια σου με έργα, φτάσε τον ΠΑΟΚ ψηλά και το δικαίωμα κατασκευής και χρήσης του γηπέδου, θα σου ανήκει αυτοδικαίως»
Σχεδόν δυο δεκαετίες μετά, με τον Σαββίδη να έχει επιβεβαιώσει ποιος είναι με πράξεις που ξεπέρασαν κάθε αρχική προσδοκία, ο ΑΣ χρειάστηκε πέντε ολόκληρες ώρες συνεδρίασης για να επαναλάβει αυτό που είχε ειπωθεί, όταν ήταν πρωτοεμφανιζόμενος !!!!
Ή καλύτερα 4.30 ώρες, αφού στο τέλος αφιερώθηκε και μια παράγραφος, για «εγγυήσεις που ΘΑ συγκεκριμενοποιηθούν από την τεχνοκρατική επιτροπή που ΘΑ συσταθεί». Η παραπάνω σειρά είναι copy paste από την χθεσινή ανακοίνωση.
ΘΑ συσταθεί τεχνοκρατική επιτροπή λοιπόν, ΘΑ βγάλει ένα κόστος και στη συνέχεια ΘΑ ζητήσει εγγυητική απόΑΣΣ τον Σαββίδη.
Η οποία εγγυητική, δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από επιβεβαίωση ότι διαθέτει τα κεφάλαια που αναφέρονται .
Άραγε, με βάση ποια μελέτη τεχνοκρατικής επιτροπής, ελήφθη η εγγυητική του Τέλη Μυστακίδη;
Δεν είχε συσταθεί, τότε; Και θα συσταθεί τώρα, για να κοστολογήσει το έργο και να ζητηθεί εγγυητική στην πορεία;
Και τελικά, τι ακριβώς θα περιλάμβανε η συμφωνία συνεργασίας Κατσαρή – Μυστακίδη, που είχε εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει ο τέως πρόεδρος στις 16/6, όπως ανέφερε επίσημη ανακοίνωση του ΑΣ;
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει προηγούμενο, πρώτη φορά πάντως βλέπω κάποιον να χρειάζεται πέντε ολόκληρες ώρες για να ανακοινώσει μόνος του, ότι είναι ένοχος.
Κι πως έχει διάφορα στο μυαλό του, που ντρέπεται να αναφέρει δημοσίως…