Δίωξη στη μητέρα του παιδιού που βρέθηκε νεκρό στην παραλία του Φαλήρου

Αντιμέτωπη με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για πλημμεληματικού βαθμού ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος μέλους της οικογένειας, το οποίο από οποιαδήποτε αιτία είναι ανίκανο να αντισταθεί, κατά εξακολούθηση, είναι η 32χρονη μητέρα του μικρού κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου πριν από μία εβδομάδα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και αφού μελέτησε τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν, η Εισαγγελέας Ποινικής δίωξης απήγγειλε σε βάρος της γυναίκας, από την Αλγερία, κατηγορίες για τον θάνατο του παιδιού της.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή ώστε σε βάρος της κατηγορουμένης να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για να ακολουθήσει η τυπική διαδικασία σύλληψης και κράτησής της.

Έτσι, η κατηγορουμένη σήμερα το πρωί, θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές ώστε να δώσει εξηγήσεις για όσα της καταλογίζονται.

Η 32χρονη γυναίκα, που φέρεται να είναι Αλγερινής καταγωγής, βρίσκεται παράτυπα στην Ελλάδα και έχει άλλα δύο ανήλικα παιδιά.

Φέρεται μετά τη σύλληψή της, να έδωσε τις πρώτες απαντήσεις για όσα συνέβησαν στην 3χρονη κόρη της και τελικά οδήγησαν στον εγκληματικό θάνατό της.

Οι ισχυρισμοί της περιλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.

Περιλαμβάνονται επίσης και όσα κατέθεσε στις διωκτικές αρχές, γείτονας της κατηγορουμένης σχετικά με παλιότερα περιστατικά κακοποίησης των παιδιών της, στοιχεία που αποτυπώθηκαν στη δίωξη για ενδοοικογενειακή βία που ασκήθηκε σε βάρος της.

ΤΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ Η ΜΗΤΕΡΑ

«Μπήκα στη θάλασσα κρατώντας το μωρό που δεν ήταν ζωντανό. Περπάτησα όσο πατούσα και το άφησα εκεί. Ύστερα γύρισα, ντύθηκα, είπα στα αδέρφια του ότι το δώσαμε σε μία φίλη μου και φύγαμε» φέρεται να δήλωσε η 32χρονη μητέρα στους λιμενικούς, σύμφωνα με το «Mega».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η γυναίκα τόνισε πως: «Το παιδί έπεσε στο μπάνιο, είχε χτυπήματα στο κεφάλι. Το τύλιξα και το έβγαλα από εκεί γιατί ήθελαν να μπουν και τα άλλα παιδιά. Είδα ότι είχε χτυπήματα. Κατάλαβα ότι δε ζούσε».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, βρισκόταν σε πανικό και αποφάσισε να μην ειδοποιήσει κανέναν: «Ήμουν τρομαγμένη γιατί δεν ήθελα να πάω στο νοσοκομείο, γιατί ήξερα ότι θα με κατηγορούσαν. Τότε αποφάσισα να πάμε σε αυτήν την παραλία που είχαμε ξαναπάει» συμπλήρωσε.

Οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της 3χρονης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τις Αρχές να έχουν εντοπίσει κηλίδες αίματος της ανήλικης στο διαμέρισμα στα Πατήσια όπου ζούσε με την 32χρονη μητέρα της, ανέφερε το «Πρώτο Θέμα».

«Το στοιχείο αυτό έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν το παιδί είχε ατύχημα στο μπάνιο, όπως ισχυρίστηκε η 32χρονη ή αν το αίμα προέρχεται από κακοποίηση…».

Όσον αφορά στα άλλα δύο άλλα ανήλικα παιδιά της 32χρονης, ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με εντολή Εισαγγελέα, βρέθηκαν προσωρινά στο Νοσοκομείο Παίδων, με τις Αρχές να περιμένουν τα όσα θα μπορέσουν ενδεχομένως να εκμαιεύσουν για τα όσα συνέβησαν.

Στο πλευρό τους βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ειδική παιδοψυχολόγος, έτσι ώστε να τα φροντίσει και να τα υποστηρίξει.

Σχετικά με τον πατέρα του 3χρονου κοριτσιού, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν άνθρωπο με ποινικό παρελθόν.

Υπάρχουν μαρτυρίες και από τους γείτονες για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση των παιδιών, τόσο από την πλευρά του πατέρα, όσο όμως και από την πλευρά της μητέρας.

Φέρεται να είναι υπήκοος Συρίας. Λίγα χρόνια πριν είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών και είχε απελαθεί από την Ελλάδα.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

Η 32χρονη εντοπίστηκε μέσω υλικού από κάμερες, να φεύγει με ταξί από το Παλαιό Φάληρο.

Στελέχη του Λιμενικού και της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων εντόπισαν αρχικώς τον επιβάτη (τουρίστας από το Ισραήλ) που είχε αποβιβαστεί νωρίτερα από το ταξί στο σημείο και μίλησαν μαζί του μέσω εφαρμογής WhatsApp στο εξωτερικό, όπου βρίσκεται και τους υπέδειξε από που είχε επιβιβαστεί στο ταξί.

Τα στελέχη της ΔΑΠΘΑΣ μετέβησαν στην πιάτσα ταξί στην Ερμού και εντόπισαν τον οδηγό του ταξί.

Εν συνεχεία τους πήγε σε περιοχή της Αθήνας (Κάτω Πατήσια) όπου είχε μεταφέρει την ύποπτη.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού, που χειρίζονται την υπόθεση, εξέτασαν δύο βίντεο με τις κινήσεις της και σήμερα το πρωί την προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ.

Στο πρώτο από τα δυο βίντεο φαίνεται μία γυναίκα, η οποία έχει δύο ανήλικα παιδιά γύρω της, να σπρώχνει ένα καροτσάκι κινούμενη από τη λεωφόρο Καλαμακίου στην παραλιακή λεωφόρο και στο ρεύμα προς το Παλαιό Φάληρο.

Σε αυτό το καροτσάκι, υπάρχει ένα παιδί, που τα ρούχα που φοράει προσομοιάζουν, στα χρώματα του μαγιό που φορούσε το αδικοχαμένο κοριτσάκι που βρέθηκε στην παραλία της Έδεμ.

Το πρόσωπο του παιδιού που φαίνεται στο βίντεο είναι καλυμμένο με ένα πανί.

Τρεις περίπου ώρες αργότερα, η ίδια γυναίκα, σε διαφορετικό σημείο αλλά και πάλι στην παραλιακή λεωφόρο, εντοπίζεται ξανά, αυτή τη φορά όμως δεν υπάρχει παιδί στο καρότσι.

Παίρνει ταξί με τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά, αλλά χωρίς το καρότσι.

Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού, για την εξιχνίαση της υπόθεσης του νεκρού κοριτσιού στο Παλαιό Φάληρο, έστειλε μέσω μηνύματος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας έγραψε στο «Χ»: «Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, του Λιμενικού Τμήματος Φλοίσβου και της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος για την ταχύτατη και μεθοδική δουλειά τους στην εξιχνίαση της τραγικής υπόθεσης με τη σορό του ανήλικου κοριτσιού στο Φάληρο. Με αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, εντοπισμό κρίσιμου μάρτυρα στο εξωτερικό και διακριτική παρακολούθηση σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη αλλοδαπής γυναίκας στην Αθήνα. Η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης».

The post Δίωξη στη μητέρα του παιδιού που βρέθηκε νεκρό στην παραλία του Φαλήρου appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.