Επαναρχίζουν οι πτήσεις κατεχομένων-Αντιόχειας, γράφει η Κίπρις Ποστασί – Από την τουρκική αεροπορική εταιρεία Pegasus
Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Pegasus ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει εκ νέου πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Αντιόχειας, το οποίο παρέμενε κλειστό μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023. Τα δρομολόγια θα συνδέουν την ιστορική πόλη με την Κωνσταντινούπολη και το παράνομο αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που αναμεταδίδει η ιστοσελίδα «Κίπρις Ποστασί», θα πραγματοποιούνται επτά εβδομαδιαίες πτήσεις από το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης και τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις από τα κατεχόμενα.
Η επανέναρξη των πτήσεων έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, ο οποίος ανέφερε ότι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των επισκευών στο αεροδρόμιο της Αντιόχειας. Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία ένας βοηθητικός διάδρομος μήκους 2.720 μέτρων και ένας νέος χώρος στάθμευσης αεροσκαφών.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Το άρθρο Τ/κ ΜΜΕ: Επαναρχίζουν οι πτήσεις κατεχομένων-Αντιόχειας εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.