Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης ο Φάνος Λεβέντης – «Είναι λανθασμένη η φιλοσοφία του Υφυπουργείου»
Χειρότερο από ότι ανέμεναν, είναι το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδαση, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνο Λεβέντη. «Αυτά τα οποία προτείνει είναι απαράδεκτα», σημείωσε.
Μιλώντας στη Cyprus Times ο κ. Λεβέντης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πρόχειρο και κακογραμμένο, «με πάρα πολλά γκρίζα σημεία», εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και δεν θα λύσει κανένα. «Όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα πάμε οπωσδήποτε».
Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο έχει ενώπιον του ο ΠΑΣΙΚΑ, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες θα κλείνουν στη 1:30 τα ξημερώματα. Τα μπαράκια και οι μπυραρίες στις 2.30 τα ξημερώματα και τα μουσικοχορευτικά κλαμπ στις 5:00 το πρωί. Στις 5 το πρωί θα κλείνουν επίσης και οι αίθουσες δεξιώσεων.
Ερωτηθείς για το ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Συνδέσμου ο κ. Λεβέντης, είπε πως τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΙΚΑ, ούτως ώστε να χαράξουν τα επόμενα τους βήματα.
Την ίδια ώρα εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός πως το νομοσχέδιο, στην κατηγορία ταβέρνες, εστιατόρια κλπ., δεν περιλαμβάνει τον όρο μουσική. «Είναι λανθασμένη η φιλοσοφία του Υφυπουργείου. Θέλει ο κόσμος να φεύγει από τον ένα τόπο και να πηγαίνει στον άλλο», τόνισε.
Όπως εξήγησε ο κ. Λεβέντης, στο άρθρο για τις ταβέρνες και εστιατόρια το νομοσχέδιο δεν κάνει αναφορά σε μουσική, ενώ στο αμέσως επόμενο άρθρο, το οποίο αφορά τα μουσικοχορευτικά γίνεται αναφορά για μουσική.
«Αυτό που τονίζουμε εμείς, είναι πως η μουσική ανεξάρτητα από το αν είναι ζωντανή ή όχι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κέντρου αναψυχής να την προσφέρει», κατέληξε ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ.
Το άρθρο Τι προνοεί για τα ωράρια των κέντρων το νέο νομοσχέδιο. «Χειρότερο απ’ ότι περιμέναμε» λέει ο Λεβέντης εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.