Δεν έχουν εντοπίσει ποιος είναι ο στόχος των drones και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτά
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε τη νύχτα της Τετάρτης στη Δανία, καθώς τέσσερα αεροδρόμια ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία τους μετά τον εντοπισμό μη ταυτοποιημένων drones σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η αστυνομία ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι τα άγνωστα αεροσκάφη δεν βρίσκονται πλέον στον εναέριο χώρο πάνω από το αεροδρόμιο του Άαλμποργκ, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται
Τα τέσσερα αεροδρόμια στη Δανία ανέστειλαν τη λειτουργία τους εξαιτίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν σε διάφορα σημεία της χώρας, δύο ημέρες αφότου είχε κλείσει για τον ίδιο λόγο το διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Πρόκειται για τα αεροδρόμια του Άαλμποργκ, του Έσμπιεργκ, του Σόντερμποργκ και του Σκρίντστρουπ, όπου εδρεύει και η βάση Fighter Wing Skrydstrup, έδρα των μαχητικών F-16 και F-35 της Δανίας.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των περιστατικών, επισημαίνοντας πως η αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου του Άαλμποργκ επηρεάζει επίσης τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας καθώς χρησιμοποιείται και ως στρατιωτική βάση.
«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος είναι ο στόχος των drones και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτά», δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, καθώς οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τα άγνωστα drones που παρατηρήθηκαν στη Βόρεια Γιουτλάνδη δεν βρίσκονται πλέον πάνω από τον εναέριο χώρο του αεροδρομίου του Άαλμποργκ, αναφέρει η αστυνομία.
Το βράδυ της Δευτέρας είχε κλείσει για περίπου τρεις ώρες το αεροδρόμιο της νορβηγικής πρωτεύουσας εξαιτίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν στην περιοχή του Όσλο.
Πηγή: protothema.gr
Το άρθρο Συναγερμός ξανά στη Δανία λόγω drones. Έκλεισαν για ώρες 4 αεροδρόμια εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.