Νεκροί και τραυματίες από τα ισραηλινά χτυπήματα σε Γάζα και Ράφα

Η εντολή για επίθεση από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δόθηκε μετά την ανακοίνωση ενός Ισραηλινού αξιωματούχου ότι η Χαμάς άνοιξε πυρ εναντίον των δυνάμεών της στη νότια Γάζα

Η έκταση των ισραηλινών βομβαρδιστικών επιδρομών παραμένει ασαφής μέχρι στιγμής, ωστόσο από το βράδυ της Τρίτης (28/10), η πόλη της Γάζαςέχει ήδη γίνει στόχος, ενώ μεταξύ άλλων περιοχών που φέρονται να δέχτηκαν χτυπήματα είναι η και η Ράφα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πολιτική άμυνα της Γάζας τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν μετά από ισραηλινή επιδρομή στη συνοικία Σάμπρα, νότια της πόλης της Γάζας.

«Η κατοχή βομβαρδίζει τώρα τη Γάζα με τουλάχιστον τρεις αεροπορικές επιδρομές παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας, Μαχμούντ Μπασάλ, ενώ λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκαν εκρήξεις και στη Ράφα.

Η εντολή για επίθεση από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δόθηκε μετά την ανακοίνωση ενός Ισραηλινού αξιωματούχου ότι η Χαμάς άνοιξε πυρ εναντίον των δυνάμεών της στη νότια Γάζα και αφού η ομάδα παρέδωσε μέλη του σώματος τη Δευτέρα, τα οποία το Ισραήλ δήλωσε ότι ήταν μερικά από τα λείψανα ενός αιχμαλώτου που είχε ήδη ανακτηθεί νωρίτερα στον πόλεμο.

Το άρθρο Νεκροί και τραυματίες από τα ισραηλινά χτυπήματα σε Γάζα και Ράφα εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.