«Δεν είναι έργο μου αλλά κολάζ του Δίπλαρου» λέει ο Γαβριήλ. Απειλές θανάτου ακύρωσαν την έκθεση

Προϊόν κολάζ το έργο που ανήρτησε ο Δίπλαρος και προκάλεσε σάλο λέει ο εικαστικός Γιώργος Γαβριήλ – Μετά από απειλές κατά της ζωής του ιδιοκτήτη της γκαλερί κατέβασε τα έργα του

Για προϊόν κολάζ κάνει λόγο ο εικαστικός Γιώργος Γαβριήλ της φωτογραφίας που ανήρτησε ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Ευθύμιος Δίπλαρος με τα έργα του που προκάλεσαν σάλο καθώς όπως αναφέρουν πολίτες αλλά και κόμματα «βεβηλώνουν συνειδητά τον Χριστό, την Παναγία και τα ιερότερα σύμβολα της Ορθόδοξης Πίστης».

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του τονίζοντας πως «το πιο κάτω έργο που κοινοποιήθηκε μέσω του FACEBOOK και πολλοί με βρίζουν και με κατηγορούν, δεν είναι δικό μου έργο αλλά προϊόν κολλάζ του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κύριου Ευθύμιου Δίπλαρου, ο οποίος έκοψε κομμάτια από διάφορα έργα μου και τα ένωσε, στην προσπάθεια του να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Παράλληλα, για την ακύρωση της έκθεσης του σε γκαλερί στην Πάφο, αναφέρει πως «κατέβασα τα έργα της έκθεσης μου στη Γκαλερί Plue Iris στη Πάφο για το λόγο ότι ο ιδιοκτήτης της Γκαλερί δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και για δολιοφθορές στο κτήριο».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «οι απειλές κορυφώθηκαν το Σάββατο και συνεχιστήκαν και σήμερα. Το Σάββατο στα εγκαίνια της έκθεσης τρεις νεαροί κατέβασαν κάποια από τα έργα που βρίσκονταν στο ισόγειο της Γκαλερί, τα οποία αργότερα επανατοποθετήσαμε στη θέση τους. Η αστυνομία είναι γνώστης αυτών όλων που διαδραματίστηκαν στην Πάφο, ήταν παρόν διακριτικά στα εγκαίνια καθώς και σήμερα στο κατέβασμα της έκθεσης. Ο ιδιοκτήτης λόγο του κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επικρατεί δεν θέλησε να κάνει γραπτή καταγγελία».

Αυτούσια η ανάρτηση:

Αγαπητές φίλες/λοι σας ενημερώνω ότι το πιο κάτω έργο που κοινοποιήθηκε μέσω του FACEBOOK και πολλοί με βρίζουν και με κατηγορούν, δεν είναι δικό μου έργο αλλά προϊόν κολλάζ του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κύριου Ευθύμιου Δίπλαρου, ο οποίος έκοψε κομμάτια από διάφορα έργα μου και τα ένωσε, στην προσπάθεια του να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Επίσης να σας ενημερώσω ότι σήμερα κατέβασα τα έργα της έκθεσης μου στη Γκαλερί Plue Iris στη Πάφο για το λόγο ότι ο ιδιοκτήτης της Γκαλερί δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και για δολιοφθορές στο κτήριο. Οι απειλές ξεκίνησαν από την Πέμπτη με την ανάρτηση βίντεο από υποψήφιο βουλευτή του ΕΛΑΜ στην Πάφο το οποίο την Παρασκευή κατέβασε με παρέμβαση τρίτων. Οι απειλές κορυφώθηκαν το Σάββατο και συνεχιστήκαν και σήμερα. Το Σάββατο στα εγκαίνια της έκθεσης τρεις νεαροί κατέβασαν κάποια από τα έργα που βρίσκονταν στο ισόγειο της Γκαλερί, τα οποία αργότερα επανατοποθετήσαμε στη θέση τους. Η αστυνομία είναι γνώστης αυτών όλων που διαδραματίστηκαν στην Πάφο, ήταν παρόν διακριτικά στα εγκαίνια καθώς και σήμερα στο κατέβασμα της έκθεσης. Ο ιδιοκτήτης λόγο του κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επικρατεί δεν θέλησε να κάνει γραπτή καταγγελία, αλλά η Αστυνομία τα γνωρίζει όλα και αν το θελήσει αυτεπάγγελτα μπορεί να βρει τα τηλέφωνα και τα ονόματα αυτών όλων που απειλούν τον ιδιοκτήτη της Γκαλερί. Γιαυτά όλα θεώρησα σωστό να κατεβάσω άμεσα την έκθεση.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές όπου οι καλλιτέχνες εκθέτουν με τη φρούρηση της Αστυνομίας και κατεβάζουν τα έργα τους μέσω εκφοβισμού και τρομοκρατίας!

Gavriilll

Το άρθρο «Δεν είναι έργο μου αλλά κολάζ του Δίπλαρου» λέει ο Γαβριήλ. Απειλές θανάτου ακύρωσαν την έκθεση εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.