Οργή για επίθεση ασθενή σε Ακτινολόγο – Ζητούν μέτρα ασφαλείας – Καταδίκη ΠΑΣΥΔΥ για απρόκλητη επίθεση από ασθενή εναντίον Λειτουργών Υγείας
Οργή ΠΑΣΥΔΥ για επίθεση ασθενή σε Ακτινολόγο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι Κλάδοι Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Ακτινοθεραπευτών της ΠΑΣΥΔΥ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα πράξη βίας εναντίων των μελών τους που έλαβε χώρα το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 στο Τμήμα Μαγνητικού Τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, η νέα αυτή επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα καταδεικνύει για ακόμη μία φορά τον κίνδυνο που διατρέχουν οι λειτουργοί υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια εκτελώντας την υπηρεσία τους και τα καθήκοντά τους και απαιτούμε άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως δουν με σοβαρότητα το θέμα της ασφάλειας του προσωπικού.
«Ως Κλάδοι εκφράζουμε τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση μας στις συναδέλφους που δέχτηκαν την επίθεση με την ελπίδα στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα» καταλήγει.
Το άρθρο Οργή ΠΑΣΥΔΥ για επίθεση ασθενή σε Ακτινολόγο. Φωνές για μέτρα ασφαλείας εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.