Ανακοίνωση εταιρίας μετά τον σάλο στη Λεμεσό για περιστατικό σε θέση ΑμεΑ και απόλυση εργαζόμενου – Η θέση των πολιτών
Σε δημόσια τοποθέτηση προχώρησε η εταιρία Kleima, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη Λεμεσό και κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με περιστατικό που σχετίζεται με στάθμευση σε θέση ΑμεΑ και την απόλυση εργαζομένου λόγω της παρέμβασης του.
Στην ανακοίνωσή της, η εταιρία τονίζει ότι σέβεται πλήρως και διαχρονικά τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επισημαίνοντας πως η προσβασιμότητα και η ασφάλεια στους χώρους της, όπως και η απασχόληση ΑμεΑ στο ανθρώπινο δυναμικό της εδώ και χρόνια, αποτελούν βασικά στοιχεία της εταιρικής της κουλτούρας.
Όπως αναφέρεται από πλευράς εταιρείας, η λύση της συνεργασίας με το συγκεκριμένο άτομο δεν σχετίζεται με την πρόθεσή του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ΑμεΑ — πρόθεση την οποία η εταιρία αναγνωρίζει ως θεμιτή. Αντιθέτως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη λόγω έντονης, ανεξέλεγκτης και λεκτικά επιθετικής συμπεριφοράς που εκδηλώθηκε εντός του πολυκαταστήματος, προκαλώντας αναστάτωση τόσο στο προσωπικό όσο και στους παρευρισκόμενους.
Παράλληλα, η εταιρία σημειώνει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο, καθώς είχαν προηγηθεί επανειλημμένες παρατηρήσεις για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, ακόμη και προς συναδέλφους, ενώ ο εργαζόμενος βρισκόταν υπό δοκιμαστική περίοδο.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι, σε έναν οργανισμό που απασχολεί πέραν των 200 ατόμων, δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές ανάρμοστες συμπεριφορές ή λεκτικές βιαιοπραγίες, ανεξαρτήτως περιστάσεων.
Κλείνοντας, η εταιρία επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, αλλά και στη διασφάλιση ενός ασφαλούς, ήρεμου και σεβαστού περιβάλλοντος για όλους τους πελάτες και το προσωπικό της.
Πάντως, όπως φαίνεται από τα σχόλια των πολιτών, η ανακοίνωση σε πρώτη φάση δε φαίνεται πως έπεισε.
Το άρθρο Ανακοίνωση εταιρίας μετά τον σάλο για περιστατικό σε θέση ΑμεΑ και απόλυση εργαζόμενου εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.