«Μαλλιά κουβάρια» και διακοπή εκλογικής διαδικασίας στις Φοιτητικές Εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου – Κατήγγειλαν καλπονοθεία και πάνε νομικά οι παρατάξεις κατά στελέχους της Πρωτοπορίας
Παρατράγουδα σημειώθηκαν στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν ποτέ και η διαδικασία να βρίσκεται πλέον στον «αέρα».
Η καταγγελία που έκανε αρχικά η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών και αφορά καλπονοθεία από στέλεχος της Πρωτοπορίας κατά τη διάρκειας της διαδικασίας άνοιξε τον «ασκό». Στη συνέχεια και άλλες παρατάξεις ζήτησαν διακοπή της διαδικασίας και πλέον προτίθενται να ακολουθήσουν τη Νομική οδό.
Η αρχική καταγγελία ήταν ότι στέλεχος της Πρωτοπορίας φέρεται να προσπάθησε να τοποθετήσει στη κάλπη περισσότερα από 5 ψηφοδέλτια και αφού έγινε αντιληπτή από μέλος άλλης παράταξης ακολούθησε ένταση.
Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων:
Ευθεία προσβολή της Δημοκρατικής Διαδικασίας, λέει η Αναγέννηση
Τα όσα συμβαίνουν τώρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελούν ευθεία προσβολή της δημοκρατικής διαδικασίας και του αδιάβλητου των φοιτητικών εκλογών, λέει η Αναγέννηση.
«Δεν μπορεί κανείς να διαστρεβλώνει δημοκρατικές διαδικασίες ετσιθελικά»
Η ΦΠΚ Πρωτοπορία, κατά τη διάρκεια των εκλογών, προσπάθησε να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, στέλεχος της πιάστηκε επ’ αυτοφώρω την ώρα που τοποθετούσε δεκάδες ψηφοδέλτια στην κάλπη, λέει μεταξύ άλλων το Μέτωπο Φοιτητών ΠΚ .
Το άρθρο Στο «αέρα» οι φοιτητικές εκλογές του ΠΚ μετά τα παρατράγουδα. Ακολουθούν τη νομική οδό οι παρατάξεις εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.