Έως τις 17 Απριλίου 2026 -ημέρα Παρασκευή 3μμ.- θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για τις επιχορηγήσεις της κυβέρνησης της Βικτώριας προς φορείς για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που γιορτάζουν και ενισχύουν την Πολυπολιτισμικότητα της Πολιτείας.
Το 2026–27 Multicultural Festivals and Events Program, προβλέπει -όπως τα προηγούμενα χρόνια- οικονομική βοήθεια ύψους από 5.000 έως 50.000 δολάρια, ώστε εν μέσω περαιτέρω αύξησης της ακρίβειας, πολυπολιτισμικοί -μη κερδοσκοπικοί- φορείς να μπορέσουν να γιορτάσουν τις παραδόσεις τους.
«Η ποικιλομορφία (diversity) της Βικτώριας είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας και αυτές οι επιχορηγήσεις βοηθούν ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα να γιορτάσουν και να μοιραστούν τον πολιτισμό τους», δήλωσε η πολιτειακή υπουργός Πολυπολιτισμού, Ingrid Stitt.
«Φροντίζουμε ώστε το αυξανόμενο κόστος … να μην αποτελεί εμπόδιο για τη διοργάνωση των εξαιρετικών πολυπολιτισμικών εκδηλώσεων της Βικτώριας».
Η πολιτειακή κυβέρνηση κατέστησε γνωστό ότι επιπλέον 1 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για τη στήριξη εκδηλώσεων σε αγροτικές και περιφερειακές περιοχές μέσω του Regional Multicultural Festivals and Events Fund.
Αναφέρεται ότι το 2026–27 Multicultural Festivals and Events Program «εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση σε ομάδες που, διαφορετικά, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν εμπόδια στη διοργάνωση».
Οι εκδηλώσεις αυτές που θα υποστηριχθούν, σημειώνεται «θα πρέπει να είναι δωρεάν, χωρίς αποκλεισμούς, προσβάσιμες και πολιτισμικά ασφαλείς – σε συμφωνία με τη Δήλωση Αξιών της Βικτώριας (Victorian Values Statement) και τη δέσμευση για κοινωνική συνοχή».
Τονίζεται ότι «τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενωθούμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλον για να ενισχύσουμε την κατανόηση και τον σεβασμό. Η Βικτώρια είναι μια Πολιτεία που υπερηφανεύεται για τον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της – τον οποίο μόνο το Εργατικό Κόμμα θα προστατεύσει».
Για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλετε αίτηση, επισκεφθείτε τη διεύθυνση vic.gov.au/multicultural-festivals-and-events-program.
CULTURAL DIVERSITY WEEK
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι μια σειρά από πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις, με πολύ φαγητό, διασκέδαση και πολιτισμό, στο πλαίσιο της Cultural Diversity Week της Βικτώριας.
Το θέμα είναι φέτος Culture Connects Us All (Ο Πολιτισμός μας Ενώνει Όλους) και το πρόγραμμα κορυφώνεται με την απόλυτη γιορτή στο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ της Βικτώριας στις 27-28 Μαρτίου στο Grazeland.
«Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να ενωθούμε για να αντιταχθούμε στη διάκριση» επισήμανε σχετικά η πολιτειακή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι γι’ αυτό συνεχίζει να υποστηρίζει τις πολυπολιτισμικές κοινότητές μέσω της χρηματοδότησης φεστιβάλ και εκδηλώσεων, αλλά και διαθέτοντας πόρους για την καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας, καθώς και το πρόγραμμα αναβάθμισης υποδομών και ασφάλειας (Combatting Islamophobia Resources & Multicultural Infrastructure and Security Program).
«Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Βικτώριας είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας – και είναι ευθύνη όλων να τον προστατεύσουμε».
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το multiculturalcommission.vic.gov.au/cultural-diversity-week-victorian-multicultural-commission.
The post Επιχορηγήσεις για πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.