Η Βουλή της Βικτώριας και το Federation Square στα χρώματα της ελληνικής σημαίας

Με συμβολικές κινήσεις και σαφή μηνύματα στήριξης, η κυβέρνηση της Βικτώριας τίμησε την ελληνική παροικία, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η Βουλή της Βικτώριας και το εμβληματικό Federation Square φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, αποτίοντας φόρο τιμής στην ελληνική παροικία και αναδεικνύοντας το διαχρονικό πνεύμα του απανταχού Ελληνισμού.

Στην «καρδιά» της Μελβούρνης, ο συμβολικός φωτισμός ανέδειξε μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες του ελληνικού εορτολογίου, τιμώντας την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και τις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η φωταγώγηση είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία τελικά ακυρώθηκε λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός της Βικτώριας, Jacinta Allan, εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησής της προς την ελληνική κοινότητα, αναφερόμενη και στην πρόσφατη ανακοίνωση του ομογενή πολιτειακού υπουργού, Steve Dimopoulos, σύμφωνα με την οποία ο προαύλιος χώρος μπροστά από το Treasury Place, απέναντι από το πολιτειακό Κοινοβούλιο, θα ονομαστεί «Democracy Place» («Τόπος Δημοκρατίας»), προς τιμήν της Ελλάδας και των Ελλήνων της Αυστραλίας.

«Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοινώνω ότι η κυβέρνηση Allan θα δώσει το όνομα Democracy Place στον προαύλιο χώρο μπροστά από το Treasury Place, απέναντι από το Κοινοβούλιο — στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων στη Βικτώρια», δήλωσε η πολιτειακή πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Η ελληνική κοινότητα δεν έχει ισχυρότερο σύμμαχο από την κυβέρνησή μου και προσβλέπω στα αποκαλυπτήρια του Democracy Place μαζί με τους Έλληνες της Βικτώριας στο άμεσο μέλλον».

Η Βουλή της Βικτώριας φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Φωτογραφίες: «Νέος Κόσμος»

The post Η Βουλή της Βικτώριας και το Federation Square στα χρώματα της ελληνικής σημαίας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.