Παναπεργία και νέα διαδήλωση τη Δευτέρα έξω από την «βουλή» στα κατεχόμενα – Διαμαρτύρονται για το«νομοσχέδιο» της «κυβέρνησης» για περιορισμό της ΑΤΑ
Σε διαφορετικά μέρη, τουλάχιστον τρία, στην κατεχόμενη Λευκωσία θα συγκεντρωθούν αύριο, Δευτέρα οι 62 οργανώσεις και συνδικάτα που εξήγγειλαν νέα παναπεργία για να πορευθούν προς την «βουλή», η οποία έχει προγραμματισμένη συνεδρία της ολομέλειας και στην ατζέντα βρίσκεται το «νομοσχέδιο» της «κυβέρνησης» για περιορισμό της ΑΤΑ.
Να σημειωθεί ότι ενώ η συνεδρίαση της «βουλής» είχε διακοπεί την περασμένη Τρίτη τα ξημερώματα η «κυβέρνηση» πέρασε με «διάταγμα» τις νέες ρυθμίσεις για την ΑΤΑ με το αιτιολογικό ότι έπρεπε να γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Τα σχολεία αύριο σε όλες τις βαθμίδες θα είναι κλειστά με την συντεχνία των Τ/κ καθηγητών KTÖΕΟS ν’ ανακοινώνει ότι δεν θα γίνει η αναβληθείσα από την προηγούμενη Δευτέρα γι’ αύριο εξεταστική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά αύριο στις κινητοποιήσεις. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 9:30 και στις 11:00 το πρωί θα βρίσκονται όλοι μπροστά στη «βουλή», κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, όπου έχει ανεγερθεί το «προεδρικό» συγκρότημα.
Σε γραπτή δήλωση, ο γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων (KTÖS), Μπουράκ Μαβίς ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» αγνοεί τον «νόμο, τη δικαιοσύνη και την ηθική και έχει χάσει την κοινωνική της νομιμότητα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας μέχρι να φύγει η κυβέρνηση και να επιστρέψει η ειρήνη στη χώρα μας».
Ενώνουμε ξανά για τη θέλησή μας, για το μέλλον των παιδιών μας, πρόσθεσε. «Πετύχαμε μαζί και θα πετύχουμε κάτι ακόμη πιο δυνατό μαζί». Οι πολιτικές της «κυβέρνησης», συνέχισε, έχουν αφήσει τον κόσμο ευάλωτο στον πληθωρισμό και τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και οι υποσχέσεις για μια «σανίδα σωτηρίας» δεν έχουν υλοποιηθεί.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Το άρθρο Παναπεργία και νέα διαδήλωση τη Δευτέρα έξω από την «βουλή» στα κατεχόμενα εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.