Ο Ελληνοκύπριος βετεράνος πολιτικός, Andrew Theophanous, γιόρτασε τα 80ά του γενέθλια, περιστοιχισμένος από την οικογένεια, φίλους και μακροχρόνιους συνεργάτες του, με ένα εορταστικό δείπνο που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας (CCMV).
Ο πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας, ο οποίος υπηρέτησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1980 έως το 2000, δήλωσε ότι αισθάνθηκε «βαθιά συγκινημένος» από τη μάζωξη.
«Ένιωσα βαθιά συγκίνηση το βράδυ του Σαββάτου, όταν φίλοι, συνεργάτες και μέλη της παροικίας μας συγκεντρώθηκαν στη Μελβούρνη για ένα ξεχωριστό δείπνο με αφορμή τα 80ά μου γενέθλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Περισσότεροι από 50 προσκεκλημένοι έδωσαν το «παρών», μεταξύ των οποίων ο αδελφός του, Theo Theophanous, πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και πρώην υπουργός των Εργατικών στη Βικτώρια.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους συγκαταλέγονταν επίσης ο ακαδημαϊκός Mihalis Michael, η πρώην ομοσπονδιακή βουλευτής Maria Vamvakinou, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής της Βικτώριας, Telmo Languiller.
Ο Andrew Theophanous εξέφρασε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς τις κόρες του, Marieke και Margaret, καθώς και προς τις εγγονές του, Zoe και Phoebe.
«Ένιωσα ταπεινοφροσύνη από τις γενναιόδωρες αναφορές στη ζωή και το έργο μου, ιδίως σε ό,τι αφορά τη μακρόχρονη δέσμευσή μου στον πολυπολιτισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη στην Αυστραλία», ανέφερε.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν επίσης η βουλευτής της Βικτώριας Kat Theophanous, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης καθώς και ο θεολόγος με έδρα το Σίδνεϊ, Michael Wilson.
Πολλοί από τους ομιλητές αναφέρθηκαν στα παιδικά του χρόνια στην Κύπρο, στη μετανάστευσή του στην Αυστραλία σε ηλικία οκτώ ετών, στην ακαδημαϊκή του πορεία, καθώς και στα 21 χρόνια παρουσίας του στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.
Συγγραφέας τριών βιβλίων και πολυάριθμων άρθρων πολιτικής θεωρίας και φιλοσοφίας, ο κ. Theophanous έχει εστιάσει μεγάλο μέρος του έργου του στον πολυπολιτισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Αρκετοί ομιλητές αναφέρθηκαν και στο επερχόμενο βιβλίο του με τίτλο «Jesus the Philosopher Christ», ένα έργο που επεξεργάζεται εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία.
The post Ο Andrew Theophanous γιόρτασε τα 80ά γενέθλιά του μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.