Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού.
Στον συγκλονιστικό τελικό του final-4 του Champions League, στη Μάλτα, η πειραϊκή ομάδα επικράτησε της Φερεντσβάρος με 17-14 στα πέναλτι, με τη Σάντα να ισοφαρίζει 14-14, στα 13 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα, και την Φαν ντεν Ντόμπελστιν να αποκρούει και τα τρία πέναλτι των Μαγυάρων!
Η Ολλανδή τερματοφύλακας είδε όλο το ματς από τον πάγκο, καθώς στην κανονική διάρκεια η Ιωάννα Σταματοπούλου έκανε μεγάλη εμφάνιση με 14 επεμβάσεις, αλλά επιστρατεύτηκε στη “ρώσικη ρουλέτα” και αναδείχθηκε σε πρωταγωνίστρια του θριάμβου, μαζί με την Αμπι Αντριους που πέτυχε πέντε γκολ. Σταματοπούλου και Βάσω Πλευρίτου έφτασαν τα τέσσερα τρόπαια σε προσωπικό επίπεδο, αφήνοντας στα τρία την Ελευθερία Πλευρίτου, που αυτή τη φορά βρισκόταν στο απέναντι “στρατόπεδο”.
Παρά την τρομερή εμφάνιση της αρχηγού της, Γκρέτα Κούρουτς-Γκουρισάτι, που πέτυχε επτά γκολ, η “Φράντι” θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον άλλον έναν χρόνο για το παρθενικό της ευρωπαϊκό τρόπαιο.
The post Πρωταθλήτρια Ευρώπης η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.