Παναθηναϊκός: Ο Βίνια λύση για αριστερά

Νέο όνομα για το αριστερό άκρο της άμυνας εξετάζει ο Παναθηναϊκός, με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» να τον θέλουν να παρακολουθεί στενά την περίπτωση του Ματίας Βίνια.

Το Τριφύλλι αναζητά έναν αριστερό μπακ που θα κάνει δίδυμο με τον Γιώργο Κυριακόπουλο και ο ουρουγουανός διεθνής είναι παίκτης που αρέσει στους Πράσινους. Προηγουμένως, δεν προχώρησε η υπόθεση του Βίκτορ Κρίστιανσεν της Λέστερ, δεν απασχολεί ο Μάριος Βήχος του Λεβαδειακού, ενώ παραμένει στα υπόψη με λιγότερες πιθανότητες ο Βασίλης Ζαγαρίτης της Χέρενφεϊν.

Ο Ματίας Βίνια βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο Μουντιάλ με την Εθνική Ουρουγουάης, ωστόσο σε επίπεδο συλλόγου το μέλλον του παραμένει ανοιχτό. Δανεικός στη Ρίβερ Πλέιτ από τη Φλαμένγκο, ο 28χρονος αμυντικός δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του, με τη Ρίβερ να προχωρά στη διακοπή του δανεισμού (που ισχύει ως τον Δεκέμβριο) και τον παίκτη να επιστρέφει στη Φλαμένγκο. ‘Ομως ούτε οι Βραζιλιάνοι τον υπολογίζουν στα πλάνα τους και έτσι ο ίδιος μαζί με τον μάνατζέρ του ψάχνουν την επόμενη στέγη του.

Η επιστροφή στην Ευρώπη μοιάζει η πιο συμφέρουσα επιλογή για την καριέρα ενός παίκτη που έχει ήδη παρελθόν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Βίνια έχει αγωνιστεί σε Μπόρνμουθ, Ρόμα και Σασουόλο, πριν ενταχτεί στη Φλαμένγκο τον Ιανουάριο του 2024, με την οποία μετρά τρία Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο πέρασμά του από τη Ρίβερ μέτρησε 14 επίσημες συμμετοχές χωρίς γκολ.

Το προφίλ του Βίνια ταιριάζει στο πλάνο ενίσχυσης της αριστερής πτέρυγας.

Ώρα Ολλανδίας

Η αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκεται από χθες στο Απλντορν της Ολλανδίας, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί θα μείνει μέχρι τις 5 Ιουλίου και θα δώσει δύο φιλικά, με τη Χέλμοντ Σπορ την 1η Ιουλίου και τον Αγιαξ στις 4/7. Την αποστολή επανδρώνουν οι Παντελίδης, Ταμπόρδα, Ζαρουρί, Καλάμπρια, Σιώπης, Κάτρης, Αχμέντ Τουμπά, Ινγκασον, Αντίνο, Τσάβες, Μπόκος, Κυριόπουλος, Τεττέη, Κυριακόπουλος, Γιάγκουσιτς, Κοντούρης, Τσέριν, Κότσαρης, Καμαρά και οι μικροί Γείτονας, Νεμπής, Μπινιάρης, Λάβδας. Σήμερα θα ταξιδέψουν για την Ολλανδία οι Τσάπρας και Πένια, που χθες ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή τους. Ο Πάλμερ-Μπράουν έμεινε στην Αθήνα για να συνεχίσει την αποθεραπεία του, όπως και ο Ντέσερς.

Οσον αφορά άλλα μεταγραφικά, ο ιταλός δημοσιογράφος Αλφρέντο Πέντουλα επιβεβαίωσε χθες ότι ο Παναθηναϊκός και ο Στεφάν Ντε Φράι θα συμφωνήσουν στη συνεργασία τους. Εφόσον η συμφωνία επιτευχθεί, ο αμυντικός της Ιντερ θα πάει απευθείας στην Ολλανδία.

Ο ατζέντης του Τουμπά, Χοσέμπα Ντίας, μίλησε στο ρωσικό «Match TV» και ξεκαθάρισε ότι η μεταγραφή του πελάτη του στη Ρωσία δεν αποτελεί ρεαλιστική προοπτική: «Πρώτον, δεν έχω ακούσει για κανένα ενδιαφέρον από την ΤΣΣΚΑ ή τη Σπαρτάκ για τον Αχμέντ. Δεύτερον, η μεταγραφή του στη Ρωσία είναι μη ρεαλιστική».

Τέλος, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τριαντάφυλλου Τσάπρα μέχρι τον Ιούνιο του 2030.