Ανατροπή στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου: «Δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο, το έστρεψε πάνω της και αυτοπυροβολήθηκε»

Τροχαίο δυστύχημα

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια γυναίκα στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η γυναίκα, που βρισκόταν στο σκοπευτήριο για βολές, τραυματίστηκε βαριά όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό της. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με διασώστες του ΕΚΑΒ, η νεαρή γυναίκα, καταγόμενη από τη Θεσσαλονίκη, πήρε το όπλο για να πραγματοποιήσει βολή. Λίγο πριν το συμβάν, φέρεται να είπε στον υπεύθυνο της πίστας: «Πήγαινε πιο πίσω, με αγχώνεις». Αμέσως μετά, έστρεψε το όπλο προς το μέρος της και αυτοπυροβολήθηκε.

Η γυναίκα υπέστη σοβαρό τραύμα στον λαιμό και παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία. Κατά τη μεταφορά της με ασθενοφόρο είχε επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο η κατάστασή της κρίθηκε εξαιρετικά κρίσιμη. Διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε. Οι διασώστες κατάφεραν να την επαναφέρουν καθ’ οδόν, παρά τις αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε υποκύψει στα τραύματά της.

Μαρτυρία του προέδρου του Σκοπευτικού Συλλόγου

Ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Μαλεβιζίου, που εκτελούσε χρέη εκπαιδευτή της άτυχης γυναίκας, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την τραγωδία μιλώντας στο neakriti.gr. Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί ατυχήματος, τονίζοντας ότι η περίπου 40 ετών επισκέπτρια από τη Θεσσαλονίκη έδρασε εσκεμμένα.

Όπως εξήγησε, η παρουσία της γυναίκας στο σκοπευτήριο ήταν απολύτως νόμιμη: «Μετά τη διεξαγωγή του πρώτου κύκλου των αγωνισμάτων, η κοπέλα ήρθε ως επισκέπτρια. Η νέα νομοθεσία μάς επιτρέπει ακόμη και οι επισκέπτες να συμμετέχουν στις προπονήσεις μας. Κάναμε τη διαδικασία που έπρεπε να κάνουμε».

Ο ίδιος ανέβηκε μαζί της στην πίστα για να της δείξει τα βασικά: «Η κοπέλα ανέβηκε μαζί μου. Εγώ είμαι εκπαιδευτής σκοποβολής. Της έδειξα όλο τον απαραίτητο και σωστό τρόπο χρήσης των όπλων», σημείωσε.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, η γυναίκα δεν έδειξε κανένα ανησυχητικό σημάδι: «Κάναμε μια μικρή συζήτηση και η κοπέλα φαινόταν απολύτως φυσιολογική». Ωστόσο, στη συνέχεια του ζήτησε να απομακρυνθεί: «Μου ζήτησε να κάνω δύο βήματα πίσω γιατί την αγχώνω… Με το που έκανα πίσω έβαλε το όπλο κάτω από τον λαιμό της και αυτοπυροβολήθηκε».

Απαντώντας στις φήμες περί τυχαίας εκπυρσοκρότησης, ο εκπαιδευτής ήταν κατηγορηματικός: «Τα όπλα δεν εκπυρσοκροτούν από μόνα τους. Μπροστά μου το… έκανε».

Ο ίδιος, εμφανώς συγκλονισμένος, περιέγραψε το σοκ που υπέστησαν όσοι βρίσκονταν εκεί: «Ο σύλλογός μας έχει πολυετή παρουσία, με 2.000 μέλη. Δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Σε ένα τέτοιο περιστατικό δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη σοκαριστεί».

Έρευνα από την αστυνομία

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου.