Νίκαια: «Άρχισα να τον χτυπάω για να φύγει» – Τι λέει η υπάλληλος ζαχαροπλαστείου που έδιωξε ληστή με… σφουγγαρίστρα

Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια εξελίχθηκε σε εφιάλτη για μία υπάλληλο, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με ένοπλο εισβολέα. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή που η γυναίκα αποφάσισε να αντιδράσει, όταν συνειδητοποίησε ότι το όπλο του δράστη ήταν ψεύτικο.

Η υπάλληλος μίλησε στο Live News για όσα έζησε, αποκαλύπτοντας ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το κατάστημα δέχθηκε επίθεση. Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια έχει βρεθεί στο στόχαστρο ληστών άλλες 21 φορές.

«Πήρε χρήματα γιατί είχε ανοίξει το ταμείο. Δηλαδή και στο βίντεο φαίνεται ότι έχει ανοίξει το ταμείο. Και εκείνη τη στιγμή που το έχει ανοίξει και αρπάζει τα χαρτονομίσματα μέσα από το ταμείο, εκείνη είναι η ώρα πιάνω εγώ τη σφουγγαρίστρα και τον χτυπάω στα χέρια. Πήρε χαρτονομίσματα, τώρα το ποσό δεν μπορώ να το προσδιορίσω γιατί εμείς δεν μετράμε λεφτά. Τα μαζεύουμε, στο τέλος της βάρδιας γίνεται καταμέτρηση. Ο υπεύθυνος γνωρίζει που έκανε καταμέτρηση τι ποσό ήταν».

Το χρονικό της ληστείας

Όλα συνέβησαν στις 22:42 το βράδυ. Ο δράστης, φορώντας καπέλο, μάσκα και γάντια, μπήκε στο κατάστημα κρατώντας όπλο στο δεξί του χέρι και απείλησε την υπάλληλο, η οποία εκείνη τη στιγμή σφουγγάριζε τον χώρο.

Η γυναίκα διατήρησε την ψυχραιμία της και προσπάθησε να κερδίσει χρόνο, ώστε να πατήσει τον συναγερμό. «Φτάνω στο ταμείο και είμαι έτοιμη να ανοίξω το ταμείο. Γυρνάει το κεφάλι του προς την πόρτα, την εξώπορτά μας, μήπως και καλά έμπαινε κάποιος μέσα. Και εκείνη τη στιγμή, γιατί δίπλα από το ταμείο έχουμε κουμπί πανικού, πάτησα το κουμπί πανικού, άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός. Και κρύφτηκα πίσω από τις βιτρίνες με τα γλυκά, που είναι ακριβώς δίπλα από το ταμείο. Και εκεί ήταν που άρχισε και πυροβόλησε τρεις φορές».

Ο δράστης πάτησε τη σκανδάλη, όμως ο ήχος που ακούστηκε δεν αντιστοιχούσε σε πραγματικό όπλο. «Από τον ήχο δηλαδή του πυροβολισμού έκανε ‘πατ-πατ’, δηλαδή ήταν αυτά που παίρνουμε στο πανηγύρι, έτσι; Κατάλαβα ότι δεν είναι αληθινό το όπλο. Και είχα δει, κιόλας είχα βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι μεγάλος σε ηλικία, και έτσι πήρα το θάρρος, βγήκα από τα ψυγεία και κατευθύνθηκα προς το ταμείο. Μπροστά στο ταμείο για καλή μου τύχη είχα αφήσει τη σφουγγαρίστρα που σφουγγάριζα. Και άρχισα και τον χτύπαγα πάνω στο ταμείο με τη σφουγγαρίστρα για να σηκωθεί να φύγει. Καθαρά από αντίδραση και φόβο, έτσι;».

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο, ο ληστής ανοίγει την ταμειακή μηχανή και αρπάζει τα χαρτονομίσματα, ενώ η υπάλληλος προσπαθεί να τον απωθήσει με τη σφουγγαρίστρα. Παρέμεινε ολομόναχη στο κατάστημα, ζώντας στιγμές έντασης που δύσκολα θα ξεχάσει.

«Δεν θα έβγαινα ποτέ πίσω από τα ψυγεία, θα τον άφηνα να κάνει ό,τι θέλει για να φύγει. Έτσι; Κατάλαβα φυσικά ότι το όπλο είναι ψεύτικο από τον κρότο που έκανε. Και βγήκα έξω. Φυσικά και μετά ήρθε η Ασφάλεια που τους είπα ότι πυροβόλησε τρεις φορές, μπήκαν τα παιδιά, ψάξανε, δεν βρήκαν κάλυκες. Μου λέει “ψεύτικο ήταν όντως”. Ναι του λέω, γιατί κι εγώ δεν γνωρίζω από όπλα και τέτοια, αλλά σίγουρα κάνει άλλο κρότο ένας πραγματικός πυροβολισμός. Αυτό έκανε “πατ-πατ”, φάνηκε ότι ήταν ψεύτικο με την πρώτη όψη, αλλά δεν μπορείς να γνωρίζεις».

21 ληστείες στο ίδιο ζαχαροπλαστείο

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου, το κατάστημα έχει γίνει στόχος ληστών 21 φορές τα τελευταία χρόνια. Την Πρωτοχρονιά, η ίδια υπάλληλος και μία συνάδελφός της είχαν ζήσει ξανά στιγμές τρόμου.

Πριν από τη χθεσινοβραδινή επίθεση, είχε προηγηθεί ληστεία τον περασμένο Μάρτιο. «Δεν είναι ο ίδιος δράστης γιατί απ’ ό,τι είπε η κοπέλα που ήταν στο πρώτο συμβάν, ήταν νεαρός, ψηλός και νεαρής ηλικίας. Ο άνθρωπος αυτός, εγώ χθες που είδα, φαινόταν δηλαδή να ήταν 58. Δηλαδή ήταν μεγάλος σε ηλικία. Και από το βάδισμά του κιόλας, άμα δεις στο βίντεο, όταν έφευγε το τρέξιμό του, φαίνεται ότι είναι μεγάλος».

Παρά τις επενδύσεις σε συστήματα ασφαλείας, οι υπεύθυνοι του καταστήματος δηλώνουν απροστάτευτοι και ζητούν ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τη διαδρομή διαφυγής του δράστη στους γύρω δρόμους της Νίκαιας, αναζητώντας επιπλέον υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες περαστικών.