
Έντονη κριτική στον Ρούντι Γκαρσία άσκησε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, μετά τον αποκλεισμό του Βελγίου από την Ισπανία στα προημιτελικά του Μουντιάλ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να γνωρίζουν την ήττα με 2-1.
Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε και από την αναγκαστική αποχώρηση του Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Λάμενς. Ο νεαρός τερματοφύλακας δέχτηκε το δεύτερο γκολ της Ισπανίας από τον Μίκελ Μερίνο, με τον Ιμπραΐμοβιτς να θεωρεί λανθασμένη την επιλογή του Γκαρσία.
Ο Σουηδός παλαίμαχος επιθετικός δεν έκρυψε την ενόχλησή του, υποστηρίζοντας πως η απόφαση να χρησιμοποιηθεί ο Λάμενς αντί του Πέντερς ήταν αδικαιολόγητη.
Αναλυτικά όσα ειπε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
«Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του. Γιατί πέρασε τον Λάμενς στο παιχνίδι όταν υπήρχε ο Πέντερς στον πάγκο; Επειδή ο ένας αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο άλλος στη Στρασμπούρ; Δεν επιλέγεις έτσι τον τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας.
Το είδαν όλοι. Είναι ντροπή. Ο προπονητής και ο υπεύθυνος τερματοφυλάκων θα έπρεπε να ντρέπονται».
Zlatan Ibrahimovic dézingue Rudi Garcia après l’élimination de la Belgique à la Coupe du monde : « Je tiens le sélectionneur pour responsable de cette défaite »
https://t.co/2BVfZuiNO4 pic.twitter.com/gw02aG6bXz
— L’Équipe (@lequipe) July 11, 2026