Η εφιαλτική Panenka του Σάμερβιλ: Στο δοκάρι και άουτ το πέναλτι με την Αλ Χιλάλ (vid)

Ο Κρισένσιο Σάμερβιλ είχε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Αλ Χιλάλ, όμως η επιλογή του να εκτελέσει το πέναλτι με Panenka δεν είχε την κατάληξη που περίμενε.

Με την ομάδα του να προηγείται 2-0 της Αλ Φέιχα, ο 24χρονος Ολλανδός ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα. Ο Σάμερβιλ προσπάθησε να ξεγελάσει τον τερματοφύλακα, ο οποίος έπεσε προς τη δεξιά πλευρά, και επιχείρησε να στείλει την μπάλα με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο κέντρο.

Η εκτέλεση, ωστόσο, ήταν πιο δυνατή από όσο υπολόγισε. Η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε άουτ, με τον Σάμερβιλ να μένει με τα χέρια στο κεφάλι, εμφανώς απογοητευμένος από την εξέλιξη.

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα έγινε αλλαγή, ενώ η Αλ Χιλάλ έφτασε τελικά σε άνετη νίκη με 3-0, με τον Νάσερ Αλ Νταουσάρι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 88ο λεπτό.