Ετρεχε η Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας. Από φωτιές λόγω πτώσης κεραυνών μέχρι μετακινήσεις δέντρων

Ετρεχε εν μέσω κακοκαιρίας η Πυροσβεστική – Από φωτιές λόγω πτώσης κεραυνών μέχρι μετακινήσεις δέντρων – Ολα τα περιστατικά παγκύπρια

Ετρεχε χθες εν μέσω της σαρωτικής κακοκαιρίας που επηρέασε το νησί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία το τελευταίο 24ώρο ανταποκρίθηκε σε 382 περιστατικά, 21 πυρκαγιές, 359 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Στις 09:52 χθες, έγινε ανταπόκριση για πυρκαγιά σε δύο μεταλλικά υποστατικά τα οποία εφάπτοντο σε ισόγεια ιδιωτική κατοικία στα οποία υπήρχαν διάφορα εργαλεία, μηχανήματα και συσσωρευτές οχημάτων στην Κοινότητα Αυγόρου της Επαρχίας Αμμοχώστου. Για την κατάσβεση της επιστρατεύθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα. Η φωτιά είχε αιτία την πτώση κεραυνού.

Στις 11:22 έγινε ανταπόκριση για πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο εργοστασίου στην Κοκκινοτριμιθιά όπου βρίσκονταν παλιά οχήματα, παλιός οικιακός ηλεκτρικός εξοπλισμός και υλικά οικοδομής. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν επέκταση της πυρκαγιάς τόσο ατο ίδιο το υποστατικό όσο και σε παρακείμενα υποστατικά και ιδιωτικά οχήματα τα οποία κινδύνευαν άμεσα. Ανταποκρίθηκαν για κατάσβεση 6 Πυροσβεστικά οχήματα. Σε ότι αφορά στην αιτία δεν αποκλείεται η πτώση κεραυνού.

Στις 13:27 ανταπόκριση για πυρκαγιά σε βοηθητική κατοικία οποία εφάπτετο στο γκαράζ της κύριας κατοικίας στην Κοινότητα Πέρα Ορεινής. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το περιεχόμενο της βοηθητικής κατοικίας (οικιακός εξοπλισμός, ρουχισμός μαγειρικά σκεύη κ.λ.π). Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε αποδόμηση της στέγης. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πυρκαγιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε καταψύκτη.

Στις 16:50 ανταπόκριση για υποστήριξη στην κατάσβεση πυρκαγιάς του Τμήματος Δασών σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση παρά την κοινότητα Ανδρολίκου Επαρχίας Πάφου. Η πυρκαγιά ήταν στο τομέα ευθύνης του Τμήματος Δασών.

Στις 16:54 ανταπόκριση μετά από κλήση από το Κ.Σ.Ε.Δ. για βοήθεια στην έρευνα στην θαλάσσια περιοχή Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο της επαρχίας Αμμοχώστου μετά από μήνυμα ότι άτομο μετά από θαλασσοταραχή αγνοείτο και πιθανόν να βρισκόταν σε βράχους για προστασία. Το άτομο εντοπίστηκε από το ελικόπτερο που ενεργοποιήθηκε από το ΚΣΕΔ και αφού ανασύρθηκε από διασώστες μεταφέρθηκε στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρευρέθηκε στο μέρος του επεισοδίου. Η Ε.Μ.Α.Κ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανταποκρίθηκε για το επεισόδιο και ενώ ήταν καθοδόν της δόθηκε μήνυμα να επιστρέψει στην μονάδα της.

Τα περιστατικά στα οποία ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πάφου:

1. Πτώση / μετακίνηση δέντρου 3

2. Σπινθηρισμοί Καλωδίων 1

3. Σπινθηρισμοί Καλωδίων (πρόληψη πυρκ.) 1

ΣΥΝΟΛΟ 5

Πυρ. Σταθμοί Αμμοχώστου:

1. Άντληση νερού από υπόγειο χώρο πολυκατοικίας/ σπιτιού 1

2. Πυρκαγιά σε υποστατικά από κεραυνό 1

3. Σπινθηρισμοί Καλωδίων 2

ΣΥΝΟΛΟ 4

Ε.Μ.Α.Κ.:

1. Πτώση / μετακίνηση δέντρων (Κόρνος, Αλαμινός, Μοσφιλωτή) 3

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ: 35