
Σε ρυθμούς Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κινείται ήδη η πόλη, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της 90ής ΔΕΘ. Οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν αρχίσει να αποκτούν εορταστικό χρώμα, με σημαίες και διακοσμητικά στοιχεία να κάνουν την εμφάνισή τους ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης.
Στην οδό Τσιμισκή και σε άλλα κεντρικά σημεία, όπως παρουσιάζει το ThessPost.gr, έχουν τοποθετηθεί οι χαρακτηριστικές σημαίες της ΔΕΘ, αλλά και στοιχεία που παραπέμπουν στη φετινή τιμώμενη χώρα, την Ιαπωνία. Η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται να υποδεχθεί από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου χιλιάδες επισκέπτες, εκθέτες, επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων, με το κέντρο της πόλης να βρίσκεται στο επίκεντρο των προετοιμασιών.
Η Ιαπωνία στο επίκεντρο της φετινής ΔΕΘ
Ξεχωριστή θέση στη φετινή διοργάνωση θα έχει η Ιαπωνία, η οποία συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα. Η παρουσία της θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστούν διαφορετικές πτυχές της σύγχρονης Ιαπωνίας, από την τεχνολογία και την καινοτομία έως τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα.
Κεντρικό στοιχείο της ιαπωνικής παρουσίας θα είναι η φιλοσοφία Takumi, όρος που περιγράφει τον έμπειρο τεχνίτη ή μάστορα και συνδέεται με τη δεξιοτεχνία, την ακρίβεια, την προσήλωση στη λεπτομέρεια και τη διαρκή προσπάθεια για τελειότητα.
Μέσα από την παρουσία της στη ΔΕΘ, η Ιαπωνία αναμένεται να αναδείξει τόσο την πολιτιστική της ταυτότητα όσο και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα σε τομείς όπως η τεχνολογία, η καινοτομία, ο τουρισμός, οι υποδομές, η ενέργεια, η αυτοκίνηση και η υγεία.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και πολιτιστικές δράσεις, με στόχο να γνωρίσει το ελληνικό κοινό διαφορετικές πτυχές της ιαπωνικής παράδοσης αλλά και της σύγχρονης δημιουργίας.
Πηγή: thesspost