Συγκλονίζει η περιγραφή διασωθέντα για το πως γλίτωσε και τις κινήσεις Μαυρόπουλου: «Εγώ φάνηκα τυχερός» (video)

Διασωθέντας περιγράφει τη μάχη που έδωσε με τα κύματα και τις κινήσεις του Ντίμη Μαυρόπουλου πριν επέλθει το τραγικό τέλος εν μέσω μεγάλης θαλασσοταραχής – «Περάσαμε δύσκολα, παλεύαμε να σώσουμε τις ζωές μας, το σκάφος. Το ίδιο έκανε και ο φίλος ο Ντίμης. Πραγματικά δε μπορείς να τα βάλεις με τη φύση. Εγώ φάνηκα πολύ τυχερός» περιγράφει ο Κώστας Κωνσταντίνου

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε το Σάββατο εν μέσω μεγάλης θαλασσοταραχής και παλεύοντας με τα μανιασμένα κύματα στο Κάβο Γκρέκο, περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του ενός από τα τρία σκάφη που ευτυχώς κατάφερε να σωθεί.

Η μαρτυρία του συγκλονιστική. Τόσο για τη δική του περιπέτεια όσο και για αυτήν του φίλου του Ντίμη Μαυρόπουλου, που εξελίχθηκε σε τραγωδία. «Δε μπορείς να τα βάλεις με τη φύση» λέει συγκινημένος μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Αντ1 Μέρα Μεσημέρι, ο Κώστας Κωνσταντίνου.

«Περάσαμε δύσκολα, παλεύαμε να σώσουμε τις ζωές μας, το σκάφος. Το ίδιο έκανε και ο φίλος ο Ντίμης. Πραγματικά δε μπορείς να τα βάλεις με τη φύση. Εγώ φάνηκα πολύ τυχερός. Όταν προσπαθούσα να μετακινήσω το σκάφος, έδεσε η άγκυρα κάτω από τις πέτρες κι έφυγε στο σχοινί μου από πίσω και προσπάθησα με μία μηχανή κι εγώ να φύγω. Ευτυχώς ήμουν πιασμένος από κάτω. Είχε τόσους ανέμους, ήταν πολύ δύσκολο…» περιγράφει.

Και συνεχίζει αναφέρομενος στις προσπάθειες που είχε καταβάλει ο άτυχος Μαυρόπουλος για να απομακρύνει το σκάφος του από τα βράχια, επιβεβαιώνοντας ότι είχε στη διάθεση του μία μόνο μηχανή, όπως αναφέρθηκε σε χθεσινό δημοσίευμα της Cyprus Times.

«Έβλεπα το σκάφος του Ντίμη, πριν να ξεκινήσω ήταν προς τα πίσω. Τον είδα ότι προσπάθησε να φύγει, όμως ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρει με μία μηχανή τόσο βαρύ σκάφος. Γύρισε το σκάφος πλευρό, όταν γυρίσει το σκάφος πλευρό και σε πάρει το κύμα, δεν γλιτώνεις με τίποτε» αναφέρει ο κύριος Κωνσταντίνου.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο όσα είπε στην εκπομπή του Αντ1