
Μεγάλες δυστυχώς είναι και αυτό το καλοκαίρι οι απώλειες ανθρώπων στις θάλασσες όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης, ενώ σήμερα δύο ακόμα γυναίκες προστέθηκαν στη λίστα με τους πνιγμούς παρόλο που το φθινόπωρο έχει κάνει πλέον την εμφάνισή του.
Πρόκειται για δύο ηλικιωμένες που έχασαν τη ζωή τους κολυμπώντας το μεσημέρι του Σαββάτου σε παραλίες του Νομού Χανιών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το patris.gr.
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στη Χρυσή Ακτή Χανίων, όπου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία 84χρονη Ελληνίδα. Άμεσα ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Χανίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων και στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή
Σχεδόν την ίδια ώρα οι πνιγμοί
Η 84χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σχεδόν ταυτόχρονα, στη θαλάσσια περιοχή της Γεωργιούπολης Χανίων, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία 76χρονη Γερμανίδα.
Η 76χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Για τις δύο υποθέσεις, οι αρμόδιες λιμενικές αρχές διενεργούν προανάκριση, ενώ έχει δοθεί εντολή για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.