
Ένα κακό απόγευμα ήταν τελικά για τον Άρη την περασμένη εβδομάδα στη Λιβαδειά.
Έξι μέρες μετά, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν αντίδραση και επιβλητικά μάλιστα, επικρατώντας 3-0 του Παναιτωλικού για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League.
Tα δύο γκολ του Καντεβέρε και ένα από τον Γιαννιώτα φέρνουν ξανά τους κιτρινόμαυρους στη τετράδα και μάλιστα όντας 3ος στη βαθμολογία, περιμένοντας τα αυριανά αποτελέσματα. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός γνώρισε την έβδομη συνεχόμενη ήττα του.
Η… σκακιέρα
Ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε σε δύο παρεμβάσεις στο αρχικό σχήμα, επαναφέροντας τον Ράτσιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου αποτέλεσε το δίδυμο με τον Χόνγκλα. Παράλληλα, ο Γιαννιώτας πήρε θέση στο ένα άκρο της επίθεσης, με τον Γκαρέ να καλύπτει την απέναντι πλευρά. Οι δύο τους πλαισίωσαν τους Κουαμέ και Καντεβέρε στην επιθετική γραμμή. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Βέλιο, ενώ στην αμυντική τετράδα βρέθηκαν οι Πετρίς και Ρίτσαρντς στα άκρα, με τους Φαμπιάνο και Γένσεν να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Διαφορετική προσέγγιση επέλεξε ο προπονητής του Παναιτωλικού, ο οποίος εγκατέλειψε το 3-4-3 της προηγούμενης αγωνιστικής, προσθέτοντας έναν ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή και επιλέγοντας διάταξη 3-5-2.
Ο Κουτσερένκο διατήρησε τη θέση του στην εστία, ενώ ο Θυμιάνης αποτέλεσε τη νέα προσθήκη στην τριάδα των στόπερ, έχοντας δίπλα του τους Όλσον και Στάγιτς. Στις δύο πλευρές κινήθηκαν οι Γαλιάτσος και Μανρίκε, με τους Εστεμπάν και Εράκοβιτς να αναλαμβάνουν τους ρόλους στον άξονα. Λίγο πιο μπροστά τοποθετήθηκε ο Μπάτσι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Άλεξιτς και Μεχία.
Ο αγώνας
Ο Άρης μπήκε και απέναντι στον Παναιτωλικό με διάθεση να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του, επιβεβαιώνοντας πως έχει αποκτήσει τη συνήθεια να παρουσιάζεται ιδιαίτερα δραστήριος στα πρώτα λεπτά των αναμετρήσεών του, με δέκα από τα 14 γκολ του σε πρώτα ημίχρονα.
Οι Κουαμέ και Πετρίς απείλησαν διαδοχικά στο 3ο λεπτό, σε δύο καλές στιγμές που ανέδειξαν την επιθετική διάθεση των «κιτρινόμαυρων». Η πίεση ψηλά συνέχισε να αποτελεί βασικό όπλο και τελικά έφερε αποτέλεσμα στο 11ο λεπτό. Ο Κουαμέ κέρδισε την κατοχή σε προωθημένο σημείο, ο Γκαρέ επιχείρησε εξαιρετική σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι και ο Καντεβέρε, με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Η αντίδραση του Παναιτωλικού δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 15ο λεπτό ο Μεχία βρέθηκε σε θέση βολής μέσα από την περιοχή, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον Βέλιο, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση. Στη συνέχεια, η ένταση του αγώνα μειώθηκε αισθητά, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν αξιόλογες προϋποθέσεις για γκολ. Μετά το ημίωρο, ο Άρης επιχείρησε να ανεβάσει ξανά την απόδοσή του και να αποκτήσει μεγαλύτερη επιθετική ένταση, χωρίς ωστόσο να μετατρέψει την υπεροχή του σε ουσιαστικές απειλές.
Η σημαντικότερη στιγμή του σε αυτό το διάστημα καταγράφηκε στο 39′, με τον Ράτσιτς να δοκιμάζει το πόδι του. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως παρέμεναν επικίνδυνοι και λίγο πριν από την ανάπαυλα, στο 45ο λεπτό, ο Εστέμπαν δημιούργησε μία ακόμη ανησυχητική κατάσταση για την άμυνα των γηπεδούχων, με προσπάθεια μέσα από την περιοχή.
Σε προηγούμενες αναμετρήσεις του, ο Άρης είχε παρουσιάσει αδυναμίες μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα. Αυτή τη φορά, όμως, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και μέσα σε διάστημα μόλις δέκα λεπτών έδωσαν οριστικό τέλος στο ματς
Η αρχή έγινε στο 48ο λεπτό, όταν ο Καντεβέρε βρέθηκε σε θέση βολής και με κοντινή εκτέλεση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γιαννιώτα να βρει δίχτυα. Ο Ράτσιτς πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική ενέργεια στον χώρο του κέντρου, ξεπερνώντας τους αντιπάλους του, και έδωσε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στον 33χρονο εξτρέμ, ο οποίος διαμόρφωσε το 3-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Οι συνθέσεις:
Άρης (Μιχάλης Γρηγορίου): Βέλιο – Πετρίς, Φαμπιάνο, Γένσεν, Ρίτσαρντς – Χόνγκλα, Ράτσιτς, Γκαρέ (77′ Παλάσιος), Γιαννιώτας (77′ Μπρούμα) – Κουαμέ (90′ Μπασίρου), Καντεβέρε (81′ Μιρ)
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Κουτσερένκο – Ολσον, Θυμιάνης, Στάγιτς – Γαλιάτσος (65′ Aποστολόπουλος), Εράκοβιτς (80′ Σμυρλής), Εστεμπάν (81′ Μπρέγκου), Μανρίκε – Άλεξιτς, Μπάσι (69′ Νικολάου), Μεχία (80′ Νακάμπα)