Οταν «σπάει» το δίδυμο Γεντβάι – Αράο

Είναι μεγάλο το rotation που κάνει από αγώνα σε αγώνα ο Φατίχ Τερίμ. Δεν του είχε στοιχίσει έως τώρα, γιατί κατάφερε και να πάρει δύο προκρίσεις στο Κύπελλο, έχοντας πια μπροστά του ένα ματς στην έδρα του για να βρεθεί στον τελικό και γιατί στο πρωτάθλημα έπαιρνε τις νίκες που χρειαζόταν ώστε να μένει είτε στην κορυφή, είτε κοντά σε αυτή. Εχασε μονάχα το ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αποτέλεσμα που δεν είναι απ’ αυτά που λέμε «εκτός προγράμματος». Σε όλη αυτή την πορεία και συνολικά σε 13 παιχνίδια που έχει καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Τερίμ, έχει κάνει πολλές δοκιμές (ιδιαίτερα στο ξεκίνημα) και λόγω του δύσκολου προγράμματος της ομάδας με τα συνεχόμενα παιχνίδια και τα πολλά ντέρμπι, έκανε μεγάλο rotation από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Οκτώ αλλαγές από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Πανσερραϊκό, εφτά αλλαγές από τις Σέρρες στην Τούμπα, άλλες τόσες από την Τούμπα στο παιχνίδι με τη Λαμία. Οχι παράλογο: σε μια διαδικασία Κυριακής – Τετάρτης – Κυριακής με αγώνες, είναι μάλλον αναγκαίο να προχωρά ένας προπονητής σε αλλαγές προκειμένου να διατηρεί φρέσκια την ομάδα του. Προκύπτει ωστόσο ένα… μοτίβο στον Παναθηναϊκό όταν αλλάζει ένα συγκεκριμένο δίδυμο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και φάνηκε ξεκάθαρα και στο ματς του Σαββάτου όπου οι Πράσινοι «γκέλαραν» απέναντι στη Λαμία μέσα στη Λεωφόρο με το τελικό 2-2 κι ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 39′ λόγω της αποβολής του Μαρτίνεθ. Και μιλάμε για το δίδυμο Γεντβάι – Αράο, το οποίο είναι και το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού στην εποχή Τερίμ. Από τα 13 παιχνίδια του τούρκου προπονητή στον πράσινο πάγκο, οι Γεντβάι και Αράο έχουν ξεκινήσει ως οι βασικοί στόπερ στα οκτώ. Σε κανένα απ’ αυτά τα οκτώ παιχνίδια ο Παναθηναϊκός δεν έχασε.

Νίκησε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο Κύπελλο, έφερε δύο ισοπαλίες στον ίδιο θεσμό με τον Ολυμπιακό και ήρθε ισόπαλος 2-2 στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ στην «Opap Arena». Με λίγα λόγια; Το συγκεκριμένο αμυντικό δίδυμο είναι αυτό που προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και σταθερότητα στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού. Κι όταν απουσιάζουν; Τα αποτελέσματα δεν είναι τα ίδια. Οι Πράσινοι από τα πέντε ματς που έπαιξαν είτε χωρίς και τους δύο, είτε χωρίς έναν εκ των δύο, πήραν δύο νίκες. Στον επαναληπτικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και στις Σέρρες απέναντι στον Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα. Εχασαν από τον Ατρόμητο με 1-2 στη Λεωφόρο στο πρώτο ματς Κυπέλλου όταν αγωνίζονταν οι Ούγκο – Ακαϊντίν, έχασαν στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με το ίδιο σκορ με Ούγκο και Γεντβάι βασικούς στην άμυνα και ήρθαν ισόπαλοι το Σάββατο με τη Λαμία 2-2 στη Λεωφόρο με Ούγκο – Ακαϊντίν να είναι ξανά το κεντρικό δίδυμο. Ιδιαίτερα στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία, η παρουσία του Ακαϊντίν ήταν πολύ κακή (από δικό του λάθος ξεκινάει το 0-1 του Καρλίτος) και το γεγονός πως η Λαμία των δέκα παικτών σε τρεις ευκαιρίες όλες κι όλες κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ και εν τέλει να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα.

Αλαφούζος: «Διαιτησία, υπουργείο, θυγατρικές»

Σε μία από τις πολύ σπάνιες στιγμές, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, προφανώς εκνευρισμένος από την ισοπαλία απέναντι στη Λαμία, μίλησε στην κάμερα μετά το ματς και έβαλλε κατά πάντων. Ο Αλαφούζος διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία και τις καθυστερήσεις του αγώνα, έκανε λόγο για ντροπή, μίλησε για ομάδες που έχουν συλλόγους – δορυφόρους, ενώ τα έβαλε και με την κυβέρνηση και το υπουργείο Αθλητισμού, το οποίο αποκάλεσε άχρηστο. Αναλυτικά όσα είπε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού: «Θέλω να διαμαρτυρηθώ για τη διαιτησία. Το πρωτάθλημα για να είναι αξιόπιστο, για να έχει κόσμο και επιτυχία πρέπει να έχουν όλες οι ομάδες τις ίδιες συνθήκες. Εδώ έχουμε ομάδες με θυγατρικές ομάδες. Εχουμε διαιτητές οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο, είτε φοβούνται είτε για οτιδήποτε δεν θέλουν να σφυρίξουν εμάς και να μας σφυρίξουν πέναλτι επειδή όλοι οι βασικοί μας αντίπαλοι φωνάζουν πως παίρνουμε πέναλτι. Αν θέλετε ειδικά σήμερα (σ.σ. το Σάββατο), εκτός από τα αμφισβητούμενα πέναλτι έχουμε τεράστιο θέμα που αποδεικνύει την απόλυτη προκατάληψη της διαιτησίας με τις καθυστερήσεις που έδωσε. Τα πέντε λεπτά που έδωσε ήταν αστεία. Το λέω για την ΚΕΔ και όλους, είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Ως κερασάκι στην τούρτα έχουμε τα βλακώδη μέτρα της κυβέρνησης. Εχουμε ένα άχρηστο υπουργείο Αθλητισμού το οποίο δεν ξέρει τι κάνει. Δεν πάει καθόλου καλά η κατάσταση, δυστυχώς».

Ανακοίνωση -απάντηση εξέδωσε η Λαμία και σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Να σημειωθεί για την ιστορία ότι οι συνολικές καθυστερήσεις που κρατήθηκαν και στα δύο ημίχρονα στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν 16 λεπτά. Όσον αφορά τα κατά φαντασίαν πέναλτι δεν θα μιλήσουμε για την ομάδα που έχει κερδίσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα τα περισσότερα (10) και έχει πάρει τις λιγότερες κίτρινες κάρτες. Η σιωπή μερικές φορές είναι χρυσός»

°
___
______
  • Low Temp. ___°
  • High Temp. ___°
___
______
May 13th 2024, Monday
°
   ___
  • TEMPERATURE
    ° | °
  • HUMIDITY
    %
  • WIND
    m/s
  • CLOUDINESS
    %
  • SUNRISE
  • SUNSET
  • TUE 14
    ° | °
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %
  • WED 15
    ° | °
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %
  • THU 16
    ° | °
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %
  • FRI 17
    ° | °
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %
  • SAT 18
    ° | °
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %
  • SUN 19
    ° | °
    Cloudiness
    %
    Humidity
    %

I want to find the weather for in .

Loading...