Τύμπανα πολέμου ξανά στην Τεχεράνη: «Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ»

Πιο πιθανή από ποτέ μια αμερικανική επίθεση – Σε υπόγειο καταφύγιο στην Τεχεράνη ο Χαμενεΐ, λένε ιρανικά ΜΜΕ

Σε υπόγειο καταφύγιο στην Τεχεράνη έχει μεταφερθεί ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα ειδήσεων Iran International, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για μια πιθανή επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω αυξημένων εντάσεων λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι το καταφύγιο του ανώτατου ηγέτη είναι οχυρωμένο και διαθέτει ένα σύστημα «διασυνδεδεμένων τούνελ».

Την ίδια ώρα, ο τρίτος γιος του, Μασούντ Χαμενεΐ, έχει αναλάβει τις καθημερινές λειτουργίες του γραφείου του πατέρα του και λειτουργεί ως «κύριος δίαυλος επικοινωνίας» με τους ηγέτες της κυβέρνησης, σύμφωνα με την αναφορά.

Προειδοποίηση του Ιράν προς τις ΗΠΑ

«Αν μας επιτεθούν οι Αμερικανοί ο πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός», προειδοποιεί η Τεχεράνη, ενώ μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις προγραμματισμένες πτήσεις τους προς χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τονίσει ότι «έχουμε πολλά πλοία που πηγαίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση για κάθε ενδεχόμενο, έχουμε έναν μεγάλο στόλο που πηγαίνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Και θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε μια μεγάλη δύναμη που κατευθύνεται προς το Ιράν. Προτιμώ να μην δω τίποτα να συμβαίνει, αλλά τους παρακολουθούμε πολύ στενά».

Πηγή: CNN Greece

Το άρθρο Τύμπανα πολέμου ξανά στην Τεχεράνη: «Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ» εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.