Την εξαγορά του 100% της BHA Holdings Pty Ltd (Bulk Handling Australia), εταιρείας με ισχυρή παρουσία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης (Τhrace group), σηματοδοτώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη διεθνή αναπτυξιακή του πορεία.
Η BHA Holdings, μέσω των θυγατρικών της σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, διαθέτει παρουσία άνω των 40 ετών στις τοπικές αγορές, εξυπηρετώντας τις ανάγκες συσκευασίας σημαντικών κλάδων της οικονομίας, όπως η γεωργία, η εξορυκτική βιομηχανία, η χημική βιομηχανία και τα τρόφιμα.
Η εξαγορά έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για τον Όμιλο, καθώς αφορά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μεγασάκων, όπου ο Όμιλος διαθέτει ήδη ισχυρή παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά, με δραστηριότητα σε Ιρλανδία, Σκανδιναβία και Ελλάδα.
Η ένταξη της BHA Holdings στον Όμιλο δημιουργεί σημαντικές συνέργειες με το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τις εμπορικές δραστηριότητες, ενώ ενισχύει τη δυνατότητα παροχής πιο ολοκληρωμένων λύσεων στις τοπικές αγορές.
Παράλληλα, η συμφωνία ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση του Ομίλου στον συγκεκριμένο κλάδο, αποτελώντας στοχευμένη επένδυση που ενισχύει το παραγωγικό, εμπορικό και προϊοντικό του αποτύπωμα.
Επιπλέον, λειτουργεί ως αφετηρία για την ανάπτυξη των πωλήσεων, τόσο των υφιστάμενων δραστηριοτήτων όσο και του ευρύτερου χαρτοφυλακίου προϊόντων στις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Τέλος, η αντίστροφη εποχικότητα των αγορών αυτών σε σχέση με την Ευρώπη δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας και την καλύτερη αξιοποίηση της παραγωγικής βάσης του Ομίλου σε ετήσια βάση.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, κ. Δ. Μαλάμος, δήλωσε:
«Καλωσορίζουμε τους ανθρώπους της BHA Holdings στον Όμιλο Πλαστικά Θράκης. Πρόκειται για μια εξαγορά με ξεκάθαρη στρατηγική αξία, καθώς αφορά μια εταιρεία με συναφή δραστηριότητα και ισχυρή θέση στις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Η προσθήκη της BHA Holdings ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητές μας, δημιουργεί ουσιαστικές συνέργειες με τις υπάρχουσες δραστηριότητές μας και διευρύνει το διεθνές μας αποτύπωμα. Παράλληλα, μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας σε έναν κλάδο όπου ήδη διαθέτουμε ισχυρή εμπορική και παραγωγική παρουσία στην Ευρώπη, επεκτεινόμενοι πλέον και στις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας».
Ο γενικός διευθυντής της BHA Holdings Pty Ltd, Raymond Purcell, ανέφερε:
«Η ένταξή μας στον Όμιλο Πλαστικά Θράκης σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γινόμαστε μέρος ενός ισχυρού διεθνούς Ομίλου με μακροπρόθεσμο όραμα, σημαντική τεχνογνωσία και ισχυρή παρουσία στις διεθνείς αγορές. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και θα ενισχύσει περαιτέρω την αξία που προσφέρουμε στους πελάτες μας»
The post Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης εξαγοράζει την BHA Holdings και ενισχύει τη διεθνή παρουσία του στην Αυστραλία appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.