Σκηνές χάους και τρόμου εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο «ελληνικό» Eaton Mall στο Oakleigh της Μελβούρνης, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε νεαρούς που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο εστίασης, προκαλώντας πανικό σε εκατοντάδες πολίτες, κυρίως Έλληνες που βρισκόταν εκεί.
Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τις 7:45 μ.μ., σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της περιοχής, γεμάτο από θαμώνες και οικογένειες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα περίπου 10 έως 12 ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν οπλισμένοι με χατζάρες , προσέγγισε παρέα νεαρών που καθόταν σε εξωτερικό χώρο του Vanilla dessert bar and lounge.
Οι Αρχές καλούν όποιον έχει πληροφορίες ή υλικό από το περιστατικό να επικοινωνήσει με την Crime Stoppers Victoria, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στον «Νέο Κόσμο» ανέφεραν ότι οι δράστες, οι οποίοι «έμοιαζαν με συμμορία» και φορούσαν μάσκες, είχαν εμφανιστεί νωρίτερα στο σημείο προκαλώντας ένταση, πριν αποχωρήσουν και επιστρέψουν λίγο αργότερα. Όπως περιγράφουν, η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο, με έναν από τους δράστες να βγάζει χατζάρα και να επιτίθεται σε 18χρονο.
Ο νεαρός δέχθηκε χτυπήματα και τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες δέχθηκε και κλωτσιές και γροθιές καθώς έπεσε στο έδαφος.
Η επίθεση χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως «στοχευμένη», καθώς τα εμπλεκόμενα άτομα φέρεται να γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Την ίδια στιγμή, δεκάδες θαμώνες εγκατέλειπαν πανικόβλητοι τον χώρο. «Είδαμε ανθρώπους να τρέχουν και να φωνάζουν. Ήταν σκηνές τρόμου, όλοι προσπαθούσαν να σωθούν», ανέφερε εργαζόμενος σε γειτονικό κατάστημα, περιγράφοντας μαζική φυγή εκατοντάδων ατόμων.
Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, με πολίτες και εργαζόμενους να σπεύδουν να βοηθήσουν τον τραυματία και να προστατεύσουν τους υπόλοιπους θαμώνες. «Απλοί συμπάροικοι έτρεξαν να προσφέρουν βοήθεια, ενώ οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή», ανέφεραν μάρτυρες στον «Νέο Κόσμο».
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έφτασαν άμεσα στο σημείο, αποκλείοντας την περιοχή, όπου καταγράφηκαν εικόνες με αίματα στο οδόστρωμα έξω από καταστήματα εστίασης. Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο The Alfred Hospital, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του. Παράλληλα, ένας 16χρονος φέρεται να δέχθηκε επίθεση χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.
Συνολικά δυο δράστες φέρονται να είχαν χατζάρες.
Οι δράστες διέφυγαν πεζοί και παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Όπως έγινε γνωστό, θα ενισχυθούν οι περιπολίες στην περιοχή το Σαββατοκύριακο, με στόχο την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας.
Το περιστατικό σημειώνεται παρά τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί στη Βικτώρια για την αντιμετώπιση της οπλοκατοχής, ιδιαίτερα μαχαιριών και χατζάρων με αυξημένες ποινές για όσους συλλαμβάνονται να φέρουν αιχμηρά αντικείμενα.
The post Σοκ από την αιματηρή επίθεση στην «ελληνική καρδιά» της Μελβούρνης appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.