Η Πάφος «σήκωσε» το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορίας της (βίντεο)

Κυπελλούχος Κύπρου για δεύτερη φορά στην ιστορία της (και πρώτη μετά το 2024) στέφθηκε η Πάφος, η οποία «λύγισε» τον Απόλλωνα Λεμεσού με 2-0 στον 83ο τελικό του θεσμού που διεξήχθη στο νέο «Γ.Σ.Π.», κερδίζοντας εκτός των άλλων και το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του επόμενου Europa League.

Ο Απόλλων είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος χάνοντας τις πιο σημαντικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ροντρίγκες στο 18ο λεπτό. Στο 45’+1’ ο Μάρκες με προβολή εξ επαφής δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στην εξέλιξη της φάση ο Γκασπάρ με πλασέ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάφος ανέβασε «στροφές» κι έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου με δύο «χτυπήματα» στα τελευταία λεπτά. Στο 84’ από γύρισμα του Μπρούνο, ο Ζάζα -«χρυσή» αλλαγή του Ρικάρντο Σα Πίντο- με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-0 για την Πάφο, ενώ στο 90’+2’ ο Πέπε με πλασέ «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

Το φινάλε ήταν… επεισοδιακό καθώς έπεσαν αντικείμενα απ’ την εξέδρα, ενώ αποβλήθηκαν οι Μπράντον Τόμας και Κορέια έπειτα από αψιμαχίες.

Η απονομή έγινε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), Χάρη Λοϊζίδφη, τον Sales Director της Coca – Coca, Γιώργο Πριφτάκη και τον Φίλιππο Γεωργίου, εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ.

O πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τους νικητές του τελικού Κυπέλλου Coca Cola 2025/26

Πριν την έναρξη του αγώνα για το Κύπελλο Coca – Cola τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του γενικού διευθυντή του Σταδίου «ΓΣΠ», Φοίβου Κωνσταντινίδη, που απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ιταλός Marco Guida με βοηθούς διαιτητές τους συμπατριώτες του Stefano Alassio και Giuseppe Perrotti.

Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Μάριος Χριστοφόρου, ορισμένος στο VAR ο επίσης Ιταλός Valerio Marini, στο AVAR ο Ανδρέας Τεχράνυ και παρατηρητής διαιτησίας η Σοφία Καραγιώργη.

Διατέθηκαν 14.481 εισιτήρια.

Κίτρινες: 11’ Λιούμπιτς, 77’ Άδωνη – 90’ Ασουνσάο

Αποβολές: 90’+4’ Μπράντον Τόμας (απευθείας κόκκινη) – 90’+4’ Κορέια (απευθείας κόκκινη).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Ερνάν Λοσάδα): Κουν, Άδωνη (83’ Λαμ), Μπράουν (72’ Ασουνσάο), Ροντρίγκες, Μαλεκκίδης, Μπράντον Τόμας, Βέισμπεκ (83’ Εσκρίτσε), Μάρκες, Κβίντα, Γκασπάρ (72’ Σιήκκης), Λιούμπιτς.

ΠΑΦΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκόρτερ, Νταβίντ Λουίζ, Κίνα (57’ Ζάζα), Ιωάννου, Όρσιτς (81’ Μπρούνο), Λέλε (81’ Άντερσον), Λουκάσεν, Ντράγκομιρ, Κορέια, Ντάνι Σίλβα (42′ λ.τρ. Μπρίτο), Πέπε.

The post Η Πάφος «σήκωσε» το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορίας της (βίντεο) appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.