Με στόχο τη συνέχιση και ενίσχυση της προσπάθειας για την προβολή της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στην Αυστραλία, νέα συνάντηση εργασίας προγραμματίζεται τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στις 5.30 το απόγευμα, στο Lyceum του Alphington Grammar, στον ίδιο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε και η προηγούμενη επιτυχημένη συνεδρίαση.
Σε κάλεσμα που απευθύνει προς συναδέλφους, συνεργάτες και μέλη της Ομογένειας, ο καθηγητής Αναστάσιος Τάμης υπογραμμίζει τη σημασία της συνέχισης των πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν με την εκδήλωση της 9ης Φεβρουαρίου στο Capitol Theatre του RMIT, η οποία –όπως σημειώνει– προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκδήλωση κατάφερε να φέρει πιο κοντά στην ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό δεκάδες επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και απλούς πολίτες, δημιουργώντας νέα ερεθίσματα για μαθητές και γονείς και ενισχύοντας τη βούληση για συνέχιση του αγώνα διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη αναγνώριση της προσπάθειας της Ελληνικής Διασποράς από τη Βουλή των Ελλήνων, στις 18 Φεβρουαρίου, καθώς και στην έκφραση ευγνωμοσύνης από Έλληνες βουλευτές προς τον απόδημο ελληνισμό για τη συμβολή του στην αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO.
Ο κ. Τάμης επισημαίνει ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει, αλλά να ενταθεί, ώστε ολοένα και περισσότεροι φορείς, οργανισμοί, σπουδαστές και μέλη της κοινωνίας να έρχονται σε επαφή με την ελληνική γλώσσα και τους θεσμούς εκμάθησής της.
Παράλληλα, ευχαριστεί τη διεύθυνση του Alphington Grammar για τη συνεχή στήριξη και τη διάθεση του χώρου φιλοξενίας των συναντήσεων, απευθύνοντας θερμή έκκληση για μαζική συμμετοχή στη νέα συνεδρίαση.
The post Eνίσχυση της προσπάθειας για την προβολή της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στην Αυστραλία appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.