Άνετος ο Τεντόγλου έκανε ένα μόνο άλμα στα 8.36μ και πήρε το χρυσό στους Βαλκανικούς αγώνες

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την απόλυτη κυριαρχία του στο άλμα εις μήκος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθη στον Βόλο, με εντυπωσιακή επίδοση στα 8.36μ (-0.3), η οποία αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων.

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης «καθάρισε» ουσιαστικά τη νίκη από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια, χαρίζοντας θέαμα στο γεμάτο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Παράλληλα, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ αγώνων (8.18μ) του Κώστα Κουκοδήμου από το 1992, το οποίο κυνηγούσε εδώ και χρόνια.

Δείτε το άλμα στα 8.36

Εξέλιξη αγώνα

Στην εξέλιξη του αγώνα, ο Τεντόγλου ξεκίνησε με μεγάλο άλμα παρά τον αντίθετο άνεμο (-0.3), ενώ στη συνέχεια δεν πίεσε ιδιαίτερα, επιλέγοντας να περιμένει καλύτερες συνθήκες. Δεν εκτέλεσε τη δεύτερη προσπάθεια, στην τρίτη έκανε μόνο φόρα χωρίς άλμα και κατέγραψε άκυρη προσπάθεια, ενώ στα επόμενα άλματα δεν συνέχισε, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά.

Στη μάχη των μεταλλίων, ο Σέρβος Λούκα Μπόσκοβιτς έκανε ατομικό ρεκόρ με 8.19μ και πήρε το ασημένιο, ενώ τρίτος ήταν ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ με 8.04μ. Ο Έλληνας Νίκος Σταματονικολός κατετάγη έκτος με καλύτερο άλμα στα 7.62μ.

Η εμφάνιση του Τεντόγλου αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της διοργάνωσης, στέλνοντας θετικά μηνύματα ενόψει των επόμενων μεγάλων διοργανώσεων της σεζόν