
Η Εθνική Ελλάδος ανδρών συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στο European League, πετυχαίνοντας ακόμη μία εμφατική νίκη με 3-0 σετ απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, αποτέλεσμα που τη διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης για την τελική φάση της διοργάνωσης.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε ακόμη μία πολύ γεμάτη εμφάνιση, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που γέμισε το κλειστό της Γλυφάδας και έδωσε ώθηση στους παίκτες του Κώστα Χριστοφιδέλη. Η Ελλάδα έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, επιβάλλοντας τον ρυθμό της και «χτίζοντας» διαφορά στο πρώτο σετ, όπου με αποτελεσματικό μπλοκ και σωστές επιλογές στην επίθεση έφτασε σχετικά άνετα στο 25-19.
Στο δεύτερο σετ, η εικόνα ήταν πιο ισορροπημένη, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τη Βόρεια Μακεδονία να περνά προσωρινά μπροστά. Ωστόσο, η Εθνική αντέδρασε άμεσα, βρήκε λύσεις από το σερβίς και εκμεταλλεύτηκε κρίσιμους πόντους, φτάνοντας στο 25-20 για το 2-0, δείχνοντας ψυχραιμία στα δύσκολα σημεία.
Το τρίτο σετ ήταν το πιο ανταγωνιστικό, με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα και το παιχνίδι να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Εκεί, οι διεθνείς μας διατήρησαν καθαρό μυαλό, πήραν τον έλεγχο στις τελευταίες φάσεις και με καθοριστικό πόντο του Μούχλια έφτασαν στο 25-23 και στο τελικό 3-0.
Κορυφαίος σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Αλέξανδρος Ράπτης με 13 πόντους, σε μια συνολικά πολύ ισορροπημένη εμφάνιση από την Εθνική, η οποία δείχνει σταθερότητα, διάρκεια και αυξανόμενη αυτοπεποίθηση όσο πλησιάζει η τελική ευθεία της διοργάνωσης.
Με τη νίκη αυτή, η Ελλάδα έφτασε τους 10 βαθμούς και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τον δεύτερο «σταθμό» της διοργάνωσης στην Αθήνα, μετά και το προηγούμενο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ισλανδία. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο επόμενο τουρνουά στο Λουξεμβούργο (19-21/6), όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα ομάδα και την Αυστρία, σε ένα κομβικό τριήμερο για τη συνέχεια του European League.