Θρίλερ στη Λήμνο: Γερμανοί τουρίστες εντόπισαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στην θαλάσσια περιοχή Φαναράκι

Σοκ προκάλεσε σε ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών στη Λήμνο η ανακάλυψη το μεσημέρι του Σαββάτου (20/6) ανθρώπινων οστών, την ώρα που απολάμβαναν υποβρύχιο κολύμπι στην περιοχή ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Φαναράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τουρίστες εντόπισαν στον βυθό, κοντά σε βραχώδη περιοχή, ένα ανθρώπινο κρανίο και ένα οστό που φαίνεται να ανήκει σε κάτω άκρο. Το ζευγάρι βγήκε αμέσως από τη θάλασσα και ενημέρωσε τον Λιμενικό Σταθμό Μούδρου.

Η κινητοποίηση των αρχών υπήρξε άμεση. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμεναρχείου Μούδρου μαζί με ιδιώτη δύτη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα στον βυθό και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Ο δύτης προχώρησε σε εξονυχιστική επιχείρηση για τον εντοπισμό πιθανών επιπλέον ευρημάτων ή άλλων οστών, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάτι πέρα από τα αρχικά ευρήματα.

Τα περισυλλεγμένα οστά παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λήμνου, όπου φυλάσσονται προσωρινά στον νεκροθάλαμο, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις.