
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στη Σύρο, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Αμπέλας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εθελοντές και οχήματα του Δήμου, δίνοντας μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.
Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
Οι φωτογραφίες όπως αλιεύτηκαν από το cyclades24.gr δείχνουν ότι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Μεγάλη φωτιά στη Σύρο – Πάει προς τα Τρία Λαγγόνια, εστάλη 112 για προληπτική απομάκρυνση
Για την αντιμετώπισή της φωτιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Αυτή την στιγμή στη Σύρο πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που φτάνουν τα 5 έως 6 μποφόρ. Παρ’ όλα αυτά οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.
Μέχρι στιγμής δεν εχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες ή υποδομές. Το ανακριτικό τμήμα της Σύρου βρίσκεται στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
Απεστάλη μήνυμα απο το 112 για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Τρία Λαγκώνια προς Ερμούπολη.
Activation 1⃣1⃣2⃣
Wildfire in your area
If you are in #Tria_Lagonia #Syros move away to #Ermoupoli
Follow the instructions of the Authorities
https://t.co/S63M24Fq0V@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) June 21, 2026
Η κατάσταση προκαλεί ανησυχία, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς.
Δήμαρχος Σύρου για φωτιά: «Προς το παρόν δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, αλλά ο αέρας μπορεί να την κάνει επικίνδυνη»
Στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή της Αμπέλας Σύρου απέδωσε την ένταση της πυρκαγιάς ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Αλέξανδρος Αθανασίου, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως ανέφερε, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι ενδέχεται να επηρεάσουν την εξέλιξή της.
«Είναι πολύς ο αέρας. Θυμάρια καίει και χαμηλή βλάστηση, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνη λόγω του αέρα», δήλωσε ο κ. Αθανασίου, περιγράφοντας την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο. Τόνισε ακόμη ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του νησιού επιχειρούν στην περιοχή, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις από εναέρια μέσα.
«Έρχεται και ένα ακόμα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Όλες οι δυνάμεις του νησιού επιχειρούν εκεί. Προς το παρόν δεν ανησυχούμε», πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη επέκταση της πυρκαγιάς.
Activation 1⃣1⃣2⃣
Wildfire in your area
If you are in