
Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Λίγο νωρίτερα διαβάσατε το θέμα της φανέλας της Αϊτής στο Μουντιάλ και η ειδική σχέση που υπάρχει με την Πολωνία. Ήθελε να είναι όλα ρόδινα στα 52 χρόνια της επιστροφής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι’ όμως, ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής αλλάζει όλα τα σχέδιά της.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και η επίσημη εταιρεία ένδυσης της ομάδας, ενημερώθηκαν ότι οι εμφανίσεις που σχεδιάστηκαν ειδικά για το μεγάλο τουρνουά δεν έγιναν αποδεκτές από τη FIFA. Η διοργανώτρια αρχή εξέφρασε αντιρρήσεις για συγκεκριμένα εικαστικά στοιχεία της φανέλας, θεωρώντας ότι αυτά παραβιάζουν τους κανονισμούς περί πολιτικής ουδετερότητας.
Η εταιρεία αθλητικών ειδών τοποθετήθηκε δημόσια για το ζήτημα μέσω ανακοίνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της: «Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου, η FIFA διαπίστωσε ότι ορισμένα οπτικά στοιχεία θα μπορούσαν να ερμηνευθούν διαφορετικά βάσει των κανονισμών της για τον εξοπλισμό και τελικά ζήτησε τροποποίηση του σχεδίου».
Αν και ούτε η FIFA ούτε η κατασκευάστρια εταιρεία διευκρίνισαν ποια ακριβώς ήταν τα επίμαχα στοιχεία που προκάλεσαν την απαγόρευση, η πρώτη τόνισε ότι η πρόθεση πίσω από το σχέδιο ήταν καθαρά πατριωτική και όχι πολιτική.